Kindle Fire: Incepe sezonul de reduceri la tablete

Cei de la Amazon au lansat in aceasta seara tableta Kindle Fire, un device cu ecran IPS de 7 inchi, rezolutie de 1024×600 pixeli, procesor dual-core, memorie interna de 8GB, fara camera foto. Detaliile tehnice complete, aici. Este o tableta care se axeaza in principal pe serviciile Amazon: utilizatorii au la dispozitie Amazon Web si Cloud Services, Amazon Prime, Amazon Instant Video, MP3 Store, magazin de aplicatii (testate) de la Android si Amazon Silk, un browser dedicat.

Si mai important este pretul: doar 199 USD!!! Un pret de dumping care va pune mari presiuni in piata. Cred ca o sa inceapa sezonul de reduceri de preturi . Gabi ne spune ca, dupa unele pareri avizate, piata se va diviza in doua categorii: cea a tabletelor ieftine, segment care va fi dominat de Kindle Fire, si categoria tabletelor high-end, capul de afis fiind in acest caz iPad-ul de la Apple.

Eu, merg mai departe si imi exprim parerea ca acesta s-ar putea sa fie doar primul pas al celor de la Amazon. Cred ca, in curand, vor lansa tablete si cu ecrane mai mari bazate pe Tegra 3. Cel putin, asa se zvonea mai prin primavara. Ceva de genul asta sustin si cei de la Gizmodo.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *