Blog

Fujitsu rupe tăcerea. În 2012 vor lansa ultrabook-uri şi tablete cu Windows 8

Fujitsu rupe tăcerea. În 2012 vor lansa ultrabook-uri şi tablete cu Windows 8
February 16
09:22 2012

Foto: Stefan Kero, Country Manager Fujitsu Romania

Cred că sunt aproape 2 ani de când Fujitsu s-au despărţit de Siemens şi poate mai bine de 1 an de când nu au mai avut lansări oficiale în România. Nu ştiu care au fost adevăratele motive dar “tăcerea” lor a fost vizibilă şi în volumul vânzărilor, dintr-o firmă de top în România (2007-2008), ajungând undeva la coada clasamentului, chiar dacă sunt pe creştere faţă de 2010.

Până aseară, când au organizat un eveniment în cadrul căruia au prezentat linia actuală de laptopuri şi tablete, explicând şi filozofia sau tehnologiile care stau la baza lor. De asemenea, au prezentat şi roadmap-ul lansărilor pentru anul în curs.

Pe scurt. Am aflat că Fujitsu îşi fabrică în continuare laptopurile în cele două fabrici din Japonia şi în cea din Germania. Echipamentele lor sunt construite pentru a facilita utilizatorilor o experienţă cât mai completă, au forme, specificaţii şi accesorii pentru toate nevoile, atât pentru aplicaţiile de business cât şi pentru cele personale. Linia lor de echipamente portabile este formată din tablete, ultraportabile dar şi laptopuri cu diagonală mare.

Cei de la Fujitsu promit o calitate superioară a construcţiei, fiabilitate, ergonomie în utilizare dar şi posibilităţi avansate de management, cum ar fi cea ATF –  tehnologia Anti Theft care ne ajută la blocarea şi localizarea echipamentului furat/pierdut.

De asemenea, laptopurile Fujitsu încorporează cele mai recente tehnologii Intel, cum ar fi cea Wi-Di care ne ajută să facem streaming HD de pe laptop direct pe televizor, prin conexiune wireless.

Aseară, am văzut pentru prima dată în România laptopul cu proiector încorporat de care vă spuneam acum un an.

Totul bine şi frumos până acum, au laptopuri fiabile şi performante. Eu le reproşez doar că au cam rămas în urmă la design, laptopurile lor parcă au aspectul celor de acum câţiva ani.

Dar, după cum observaţi din imaginea de mai sus, lucrurile se vor schimba anul acesta. În luna mai vor lansa două noi ultrabook-uri, pesemne că pe o platformă Ivy Bridge, iar pentru luna iunie promit un Slimbook, presupun că este vorba de un ultraportabil.

Spre sfărşitul anului vom vedea de la Fujitsu o tabletă cu Windows 8 iar, în luna septembrie, o tabletă cu Windows şi docking cu tastatură.

Deci, să le vedem zic…

 

Related Articles

29 Comments

 1. Andrei
  Andrei February 16, 11:07

  Vezi ca te-a preluat http://notebookitalia.it/fujitsu-ultrabook-tablet-windows-8-14000 fara linkuri, cu alte cuvinte au ciordit pozele.

  La randul lor au fost preluati de Slashgear, dar le-am dat un semn pe twitter cu sursa ta.

  oricum, trage-i de urechi.

  PS: Vroiam sa te preiau eu si sa trimit apoi spre site-urile mari, cu link spre tine desigur, dar aia au fost mai rapizi, n-am fost pe faza :))

  Reply to this comment
 2. Andrei
  Andrei February 16, 11:11

  ti-au bagat un link cei de la Slashgear :P

  Reply to this comment
 3. Andrei
  Andrei February 16, 11:14

  pune si tu watermark cand ai asa chestii pe viitor :P

  Reply to this comment
 4. Mircea Stoicescu
  Mircea Stoicescu February 16, 11:45

  vezi ca te-a preluat si engadget, dar da italienii drept sursa (italieni care au pus intre timp link catre tine)

  Reply to this comment

Write a Comment

Your email address will not be published.
Required fields are marked *


− 2 = 7

ImiDoresc.ro pe Facebook

Urmareste-ne pe Google+

Cele mai recente comentarii

Cu ocazia asta, te anuntam si ca ne-am relansat situl sub numele www.harman-audio.ro :) [...]

Tocmai. Dar autonomia? [...]

L-am avut si eu pe cel cu FHD vreo 3 saptamani. Singurul minus este tastatura [...]

How do you taste Austria? Greetings from Hungary :) [...]

Intamplator am si eu o problema reala cu modemul meu... asa ca caut ceva modest [...]