Dell M110 – Mini-proiector pentru sedinte la sediul clientului

Mini-proiectoarele se inmultesc chiar si pe la noi. Sunt echipamente carora le vad utilitatea mai degraba in mediile corporate, in rol de partener pentru cei care au de efectuat diverse prezentari la clienti. V-am povestit despre modelul Asus Led P1, acum a venit randul celui Dell M110, pe care l-am vazut de curand la sediul Dell. In paranteza fiind spus, sper sa am de-a face si cu modelul BenQ.

Acesta impresioneaza atat prin dimensiunile compacte, prin functionalitate, conectica variata dar si prin calitatea imaginilor proiectate.

Caracteristici Tehnice

Tip: LED

Intensitate Luminoasa: 300 ANSI Lumeni;

Contrast: 10.000:1

Distanta de proiectare: 100-258cm

Diagonala ecranului proiectat: 76 ~ 203cm

Rezolutie nativa: 1280×800 pixeli

Viata lampa: 20.000 ore

Difuzor incorporat: Da, 1W

Conectica: 1xHDMI, 1xVGA, 1xMicroSD, 1xDongle-USB (pentru Wi-Fi)

Dimensiuni: 105.3 x 104 x 36.5 mm

Greutate: 360 grame

Impresii, Functionare, Utilizare

Din punct de vedere al design-ului, nu-i pot reprosa nimic. Constructie de calitate, cu materiale si finisaje desavarsite, un model chiar dragut. Este compact si usor, astfel ca poate fi transportat alaturi de laptop, chiar si intr-o geanta de mici dimensiuni. Totusi, remarc faptul ca incarcatorul are aproape aceeasi greutate, as fi preferat sa fie un pic mai mic.

Toate butoanele de control sunt prezente pe suprafata superioara.

De remarcat si posibilitatile multiple de conectare a unor surse video: un port VGA proprietar, unul HDMI si un slot microSDHC.

Din pacate, nu l-am avut destul timp la dispozitie, dar tot mi-am format cat de cat o parere despre el.

In primul rand ca are o putere luminoasa de 300 Ansi Lumeni, cu 50% mai mult decat mini-proiectoarele concurente (de la Asus si de la Benq). Datorita acestei valori, am putut vizualiza destul foarte bine si imagini proiectate intr-o camera usor-luminata. Totusi, pentru o calitate superioara a imaginii, mai ales daca optati sa vizionati un film, recomand sa fie intuneric complet in jurul lui.

In plus, datorita valorii contrastului, acesta ofera o calitate superioara a culorilor in imaginile proiectate, astfel ca va puteti bucura de imagini destul de bune atat la vizualizarea documentelor office cat si a filmelor.

Calitatea imaginilor proiectate se pastreaza indiferent de distanta lui fata de perete. Inca o data, nu poate fi comparat cu un proiector mare dar am fost multumit de calitatea proiectiilor, chiar si cand m-am uitat la filme.

Apropo de filme, acesta poate juca si rolul de player multimedia, fiind compatibil atat DivX ca si Jpeg sau Mp3. In plus, are si difuzor incorporat, unul mic, dar foarte bun ca exista. Nu recomand vizualizarea fisierelor video la rezolutii full HD, acestea vor fi redate sacadat. Pastrati o rezolutie de 720p sau una VGA pentru redare, mai ales ca previzualizarea fisierelor video se facem un pic cam greoi. Nu este un capat de tara, oricum vom reda videoclipurile din alte surse video, laptopuri de exemplu. Inca ceva, nu este compatibil NTFS, ci doar Fat32.

In schimb, nu mi-a placut faptul ca este destul de  zgomotos in functionare. Ventilatorul de racire se aude destul de tare, chiar are momente in care suiera. Si, nu are functie de reglare automata a trapezului, aceasta operatie realizandu-se manual.

Inca ceva, dedicat tot mediilor corporate. Daca se achizitioneaza o cheie hardware wireless optionala (comercializata separat) aveti posibilitatea conectarii proiectorului M110 la laptop fara cabluri sau chiar la proiectarea de pe smartphone-uri Android sau Apple. Cool!

Concluzii

Pro

– Este mic, portabil

– Imagine clara

– Conectica variata

– Are sistem audio incorporat

– Poate fi accesat wireless daca achizitionati dongle-ul dedicat

Contra

– Este zgomotos

– Pretul

Per total, am fost multumit de comportamentul mini-proiectorului Dell M110, o scula care se poate face utila mai ales in mediile de business. Este mic, portabil, lampa are o durata de viata lunga, calitatea imaginii este multumitoare, un mini-proiector pentru sedintele desfasurate la sediul clientului.

Are un pret de aproximativ 1800 Lei.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *