Unitate optică externă wireless pentru smartphone-uri și tablete, de la Samsung

Update: Pretul recomandat este de 539 Lei.

Interesant gadget ne prezintă Samsung. Am mai văzut și noi unități optice externe, că nu am plecat de ieri cu vaca, chiar și bluray, dar una care să se conecteze wireless la smartphone-uri și tablete cu Android nu prea. Pare uber cool!

Unitatea optică externă SE-208BW (căci așa o cheamă), pe lângă rolul clasic, acela de citire-scriere cd-uri și dvd-uri, încorporează și un modul wireless. Astfel, prin intermediului serviciului Samsung APP, utilizatorii de smartphone-uri, tablete şi PC-uri pot transfera conţinutul de pe CD-uri şi DVD-uri direct pe acestea, și invers (la backup). Totul fără fire, numai prin intermediul rețelei wireless.

În plus, SE-208BW vine echipată cu serviciul Allshare,  astfel că poate comunica cu dispozitivele compatibile DLNA. Deci, putem urmări un film dvd, prin Allshare, direct pe televizor, prin intermediul rețelei. Cel puțin asta înțeleg eu.

Pentru utilizatorii care caută soluţii de backup, SE-208BW poate fi conectată wireless la un smartphone sau tabletă pentru a face backup la fotografii, fişiere video sau contacte direct pe CD-uri sau DVD-uri.

De asemenea, aceasta poate servi ca amplificator pentru semnalul Wi-Fi, plus că are și port Ethernet pentru conectarea prin fire la rețea.

Se pare ca de luna aceasta va fi disponibilă și în România. Ce ziceți? Revin cu detalii legate de preț.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *