Galaxy Note II – SUV-ul Samsung de generația a II-a

Deci, este oficial, cei de la Samsung tocmai au prezentat la IFA Berlin 2012 noul SUV al smartphone-urilor, Galaxy Note II. Aproape la fel de corpolent ca înaintașul său (180 grame greutate și 9.4mm grosime), acesta impresionează și prin ecranul Super Amoled de 5.5 inchi cu rezoluție 1280×720 pixeli, procesorul quad-core la 1.6Ghz, plus cei 2GB ai memoriei RAM.

Dintre specificații mai amintesc de capacitatea de stocare de 16/32/64GB, expandabilă prin carduri microSDHC de până la 64GB, de sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean, de camera cu un senzor de 8 Megapixeli, precum și de tehnologii de genul Wi-Fi, Bluetooth 4, NFC, MHL și Wi-Fi Direct. Bineînțeles că nu-i lipsește un SPen sau aplicațiile adiacente acestuia.

Nu stau acum să-l analizez, în fotografiile de produs arată chiar bine, are alura lui S3, este la fel de sexy și de elegant.  Plus că este super puternic, cum îmi place mie să spun, un adevărat mini-computer de buzunar.

Revin zilele următoare cu detalii și imagini video de la fața locului, adică de la Berlin.

Comunicatul oficial, pe următoarea pagină.

Fii creativ şi diferit cu GALAXY Note II!

Cel mai performant smartphone te provoacă să fii creativ

Berlin, Germania – 29 august 2012 – Samsung a lansat în cadrul evenimentului Samsung Mobile Unpacked, la IFA Berlin, noul GALAXY Note II, care duce inovaţia specifică categoriei GALAXY Note la un nivel superior. Noul Samsung GALAXY Note II le oferă consumatorilor experienţe unice şi în acelaşi timp posibilitatea de a crea conţinut personalizat, devenind astfel smartphone-ul de ultimă generaţie care încurajează creativitatea.

„Anul trecut, la IFA, am lansat GALAXY Note, produs care a inaugurat o nouă categorie de dispozitive mobile smart. Anul acesta, tot în cadrul IFA, sunt onorat să anunţ GALAXY Note II, care îi va încuraja pe utilizatori să-şi dezvăluie latura creativă. Bucurându-se de o experienţă vizuală remarcabilă şi funcţii unice şi diverse, utilizatorii pot găsi cu ușurință informaţii şi capta mai rapid ideile, îşi pot exprima gândurile liber şi gestiona sarcinile mult mai eficient. Acest dispozitiv a fost creat cu scopul de a le da şansa tuturor utilizatorilor să fie creativi, oferindu-le acestora experienţe mai bogate în activităţile zilnice,” a declarat JK Shin, Preşedinte al Diviziei de Comunicaţii Mobile şi IT a Samsung Electronics.

De la prezentarea categoriei GALAXY Note, Samsung a continuat să îmbunătăţească şi să extindă experienţele oferite de aceste produse. În mai 2012, Samsung a introdus ‘Premium Suite‛, pachetul software de upgrade, pentru a îmbogăţi experienţele utilizatorilor. Cu sistemul de operare Ice Cream Sandwich, Samsung a prezentat noi funcţii, precum Shape Match şi Formula Match, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a se exprima liberi, atât în viața personală, cât și în cea profesională. De asemenea, în luna august, Samsung a extins familia GALAXY Note cu noul GALAXY Note 10.1, care se remarcă prin display-ul mare de 10.1 inci, funcţia Multiscreen, pentru o experienţă de multitasking mai bogată, şi alte funcţii optimizate, care oferă noi posibilităţi de sporire a eficienţei, creativităţii şi abilităţilor de învăţare ale utilizatorilor. Prin noile îmbunătăţiri aduse categoriei GALAXY Note, Samsung GALAXY Note II îi ajută pe utilizatori să-şi dezvăluie latura creativă, prin faptul că aceştia pot să găsească informaţii mai rapid şi în acelaşi timp să îşi exprime ideile într-un mod mai organizat şi eficient.

Experienţă vizuală perfectă

GALAXY Note II prezintă un display HD Super AMOLED de 5,5” (140,9mm), oferind claritate vizuală la cel mai înalt nivel. Raportul de 16:9 al ecranului le asigură utilizatorilor o experienţă de vizualizare optimă a conţinutului video, perfectă pentru urmărirea acestuia în format HD. În plus, ecranul de dimensiuni mari permite mai multă claritate şi în acelaşi timp afişarea unor culori intense. De asemenea, lizibilitatea a fost îmbunătăţită semnificativ. Totodată, utilizatorii pot să realizeze mai multe sarcini în acelaşi timp datorită portabilităţii sporite a GALAXY Note II şi a ecranului mai mare.

Multitasking superior

Funcţia Air View îţi permite să previzualizezi, cu ajutorul S Pen-ului, emailul, S Note-ul, S Planner-ul, galeriile de imagini sau fişierele video, fără să mai fie nevoie să le deschizi. Acest lucru permite o căutare mai uşoară, cât şi vizualizarea informaţiilor în detaliu fără tranziţii ale ecranului.

Datorită experienţei de vizualizare uimitoare oferite de ecranul generos al GALAXY Note II, funcţia Popup Note extinde conceptul de ‘Pop up play’, permițându-le utilizatorilor să deschidă instant aplicaţia S Note, oriunde pe ecran, precum o fereastră pop-up. De exemplu, când un utilizator activează S Pen în timpul unui apel telefonic, aplicaţia S Note apare automat pe ecran, oferindu-i acestuia posibilitatea de a nota rapid un mesaj personal.

În plus, noua funcţie gestuală pentru pad-uri, Quick Command permite activarea rapidă, cu ajutorul S Pen, a aplicaţiilor folosite cel mai des. Comanda de tip pad apare ori de câte ori utilizatorul glisează vertical ecranul cu butonul dedicat al S Pen-ului apasat. Utilizatorii pot trimite rapid email-uri, pot iniţia apeluri sau căuta o locaţie, schiţând marcaje predefinite pe tabela de comandă sau înregistrând un marcaj unic ce le permite accesul rapid.

De asemenea, utilizatorii pot împărtăși experiențele personale cu ajutorul aplicației Screen Recorder. Aceasta permite utilizatorilor să înregistreze o secvenţă întreagă de acţiuni de pe ecranele lor, precum modul de funcţionare a unei aplicaţii, pe care apoi o pot trimite prietenilor.

Instrumente creative remarcabile – Funcții avansate ale S Pen şi S Note

Noul S Pen este mai lung, mai subţire şi prezintă un design ergonomic special creat pentru un control perfect. Prin urmare, acesta poate fi utilizat într-un mod mai precis, confortabil şi natural, asemănător cu experienţa scrisului de mână.

Funcţiile avansate ale S Pen oferă, totodată, posibilitatea de a capta idei pe loc sau de a combina scrisul de mână cu informaţii digitale, direct pe ecran. Doar prin simpla apăsare a butonului dedicat S Pen, smartphone-ul recunoaşte automat intenţia de a decupa sau de a edita conţinutul selectat pe ecran. Funcţia Easy Clip le permite utilizatorilor să sublinieze şi să decupeze orice conţinut de pe ecran în orice formă doresc, să-l salveze, distribuie sau să-l ataşeze pe un alt document. De îndată ce utilizatorii au decupat imaginea, aceştia au libertatea de a o edita folosind alte culori, umbre sau chiar ataşând propriul scris de mână. Acest lucru se realizează rapid şi uşor.

O altă funcție deosebită denumită Idea Visualizer permite utilizatorilor să introducă ilustrații prin scrierea de mână a mesajelor-cheie pe S Note. Aceasta generează ilustrații care se potrivesc notițelor. Idea Visualizer este o funcție captivantă de ilustrare ce permite utilizatorilor să se exprime, să se organizeze și să vizualizeze ideile într-o manieră mai creativă și inovatoare. Mai mult, utilizatorii pot chiar să personalizeze și să adauge în librărie propriile ilustrații.

Performanţă sporită

Galaxy Note II este echipat cu o tehnologie hardware de top, care generează crearea eficientă de conţinut, abilităţile de sharing şi multitasking. Procesorul puternic Quad-Core de 1.6GHz şi conectivitatea HSPA Plus sau 4G LTE oferă mutitasking accesibil, tranziţii rapide ale ecranului, căutare mai rapidă şi eficientă, precum şi un timp mai rapid de lansare a aplicaţiilor. GALAXY Note II beneficiază de sistemul de operare Android™ 4.1, JellyBean, care prezintă capacităţi grafice extraordinare şi un upgrade pentru serviciile Google Now, inclusiv noi funcţii, precum şi căutare în funcţie de context. GALAXY Note II este disponibil cu trei tipuri de memorie, de 16 GB, 32 GB şi 64 GB, şi oferă posibilitatea de extindere prin intermediul unui slot micro SD. Datorită bateriei de 3.100mAh, utilizatorii se pot bucura de conţinut multimedia, pot fi productivi şi pot schiţa idei pentru un timp mai îndelungat.

GALAXY Note II prezintă o cameră principală de 8 Megapixeli şi una secundară, frontală, de 1,9 megapixeli cu posibilitatea de înregistrare video HD. Camera prezintă funcţii, precum Buddy Photo Share, Burst Shot şi Best Photo, care au fost introduse şi pe GALAXY S III. Utilizatorii pot, de asemenea, să personalizeze fotografiile prin inserarea de notițe pe spatele imaginii folosind S Pen. Notițele Foto scrise de mână (Handwritten Photo Notes) pot fi împărtășite cu prietenii în format jpg.

Disponibil în culorile alb perlat sau gri titan, Samsung GALAXY Note II va fi lansat în octombrie pe pieţele principale din Europa, Asia şi Orientul Mijlociu.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *