Asus anunta prima lor tableta cu Windows 8 RT

Tot la Berlin, cei de la Asus au prezentat si noile lor tablete cu Windows 8. Din pacate, nu am avut timp sa trec pe acolo, locatia lor era mult prea departe de IFA, chiar as fi vrut sa le vad.

Modelul Asus Vivo Tab 600 RT functioneaza pe bazele Windows-ului RT, cel dedicat arhitecturii ARM. Am vazut la alt producator prezent in cadrul targului un echipament cu acest SO, pot spune ca m-a impresionat placut. Daca tabletele cu Windows 8 RT vor avea preturi comparabile cu cele cu Android, daca ecosistemul va permite o mai mare libertate si daca autonomia este in aceleasi limite, atunci Google are o problema.

Tableta Asus Vivo Tab RT integreaza procesorul quad-core NVIDIA Tegra 3, un GPU cu 12 nuclee grafice, 2GB memorie RAM, 32GB spatiu de stocare eMMC, un ecran Super IPS+ de 10.1 inchi cu o rezolutie de 1366×768 pixeli si sistem audio Sonic Master.

Din punct de vedere al designului, este un sistem tipic Transformer, cu docking cu tastatura, touchpad si acumulator suplimentar.  Tableta, fara docking, are un profil subtire, de 8.3mm, si este foarte usoara, avand 520 grame.

Va fi disponibila imediat dupa lansarea oficiala a Windows-ului 8.

Alte cateva imagini, mai jos.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *