Top 10 Albume – Septembrie

Toamna se numără… albumele. O mulțime de noutăți au intrat în topul meu personal, așa că acum am cu ce să-mi ocup timpul liber.
 

 
Primul loc îl acord albumului lui Mark KnophlerPrivateering, o colecție de muzică pentru suflet, care acoperă mai multe genuri muzicale, printre care regăsim și câteva bucăți extraordinare de blues. Muzică pentru vreme de toamnă, muzică pentru suflet, un motiv în plus să mă duc la concertul de anul viitor.

În 2012 aniversăm a 40-a aniversare de la lansarea albumului Machine Head al celor de la Deep Purple, și îi mulțumesc lui Alex că mi-a atras atenția asupra lui. Ca o recunoaștere a influenței pe care au avut-o în muzica, câteva dintre cele mai mari nume ale rock-ului interpretează melodii de pe acesta. Deci, locul 2 merge către albumul A tribute to Deep Purple : Re-Machined, pe care îi puteți asculta pe cei de la Metallica, Iron Maiden, Carlos Santana sau Chickenfoot.

Un alt prieten mi-a semnalat noul album al celor de la Rival Sons, Head Down. O formație nouă, la al doilea album, un rock clasic cu influențe de blues, rock progresiv și groove, teleportat parcă din anii 1960. Aceștia urcă direct pe locul 3.

Locul 4? The Killers cu al lor Battle Born, un sound lucrat la perfecție și vocea lui Brandon Flowers care reușește să mă încânte în continuare. Nu mai vorbesc de milioanele de femei care îl adoră… Of…

Locul 5 merge la un album live al unuia dintre urmașii lui Gary Moore, Joe Bonamassa. Albumul se numește Beacon Theatre Live From New York și pe el puteți asculta cele mai reprezentative melodii ale cântărețului. Amintesc de faptul că în concert are și câțiva invitați, printre care se numără și Paul Rodgers.

De asemenea, pentru cele mai recente știri ale muzicii rock,  mergeți cu încredere pe infomusic.ro, este unul dintre cele mai informate site-uri de acest gen de la noi.

Topul, pe urmatoarea pagina.

Topul lunii septembrie arata in felul urmator:

1. Mark Knopfler – Privateering
2. A tribute to Deep Purple – Re-Machined
3. Rival Sons – Head Down
4. Killers – Battle Born
5. Joe Bonamassa – Beacon Theatre Live From New York
6. Dave Matthews Band – Away from the World
7. Matchbox Twenty – North
8. Alanis Morissette – Havoc and Bright Lights
9. Kasabian – Velociraptor
10. Volbeat – Live from Beyond Hell / Above Heaven

Încă o mostră de Knophler, mai jos.

Irona Maiden – Space Truckin’

Rival Sons – Keep On Swinging!

Killers – Flesh and Bones

Joe Bonamassa with Paul Rodgers – Fire And Water

Si o doamna a rock-ului – Alanis Morissette cu “Guardian”

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Top 10 Albume – Septembrie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *