XZ-10 – compacta premium de la Olympus

Olympus anunta oficial compacta premium XZ-10 dedicata celor care vor sa obtina fotografii de calitate in aproape orice conditii, fara sa transporte o camera voluminoasa si grea. Sincer sa fiu, imi cam face cu ochiul, pare sa fie la fel de misto ca un Sony RX100 sau Samsung EX2F.

Aceasta se lauda cun un obiectiv luminos cu diafragma f/1.8-2.7, zoom optic 5x si mod super-macro de la 1cm, un senzor cu retroiluminare CMOS de 12 Mpix, procesor True PicVI, sistem de focalizare in 35 de puncte, tehnologie iHS care permite captarea imaginilor in culori bogate si cu zgomot redus, inregistrare video full HD cu sunet stereo, capacitate de fotografiere in rafala de 5cps, ecran LCD tactil de 3 inchi prin intermediul caruia putem selecta intr-un mod foarte simplu punctul de focalizare.

Interesant este si inelul de control care permite setarea diafragmei si timpului de expunere intr-un mod intuitiv si rapid. Apreciez si cele 11 filtre artistice printre care se afla si preferatele mele Dramatic Tone si Grainy Film.

Detalii complete aici. Din martie va fi la vanzare. Nu am aflat pretul, revin.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *