Nokia Lumia 1020 – Sa vina!


 
Mare bataie o sa fie pe segmetul asta de piata, al smartphone-urilor cu capacitati avansate foto-video.  Cum tot mai multe persoane prefera sa utilizeze pentru fotografii si filmari un smartphone, chiar si in vacante sau la momente mai deosebite, acestea vor deveni tot mai performante la acest capitol. Samsung tocmai ne-au prezentat primul smartphone cu zoom optic, cu siguranta vor aparea din ce in ce mai multe astfel de gadget-uri.

Iata ca, dupa ce s-a lasat ceva timp asteptat, Nokia anunta oficial primul smartphone cu Windows Phone si tehnologie PureView cu un senzor de 41Mpix, la aproape un an de la lansarea lui 808 Pureview, un terminal extraordinar din punct de vedere al comportamentului foto dar cu lacune la nivelul sistemului de operare.

Specificatiile suna in felul urmator: ecran Amoled de 4.5 inchi cu o rezolutie de 1280×768 pixeli, procesor dual-core la 1.5Ghz, 2GB memorie RAM, stocare interna de 32GB, acumulator de 2000mAh. Are o camera de 41Mpix cu lentile Carl Zeiss si stabilizare optica, plus o noua aplicatie foto – ProCamera, cu meniuri circulare si care permite ajustarea parametrilor foto precum si focalizarea manuala.

Din cate vad, dimensiunile sunt pe undeva intre cele ale lui Lumia 920 si cele ale lui Lumia 925. Are 10.4mm grosime si o greutate de 158 grame. Bineinteles ca va fi disponibil in mai multe culori.

Ce-mi place – nu va dura foarte mult pana va fi pe piata, in America fiind disponibil chiar din aceasta luna. La noi, mai de Craciun sau de Paste, la anul. Daca va avea un comportament asemanator modelului Lumia 920, cine stie…

Si arata si foarte bine. Sa vina, zic!

 
A venit si comunicatul oficial de la Nokia, in continuare.

Espoo, Finlanda şi New York, NY – Astăzi, Nokia introduce un nou standard în domeniul tehnologiei foto pentru smartphone-uri prin lansarea Nokia Lumia 1020, cu senzor de 41 de megapixeli din a doua generaţie. Un smartphone unic pe piaţă, Nokia Lumia 1020 redefineşte funcţia zoom, permiţând utilizatorilor să descopere mai multe detalii decât cele vizibile cu ochiul liber. Datorită tehnologiei inovatoare Nokia PureView cu stabilizare optică a imaginii, dispozitivul poate realiza printre cele mai clare imagini ce pot fi capturate de o cameră digitală.

Această performanţă este posibilă datorită tehnologiei hardware de top, combinată cu o nouă aplicaţie numită Nokia Pro Camera, care ajută utilizatorii să realizeze cu uşurinţă fotografii de calitate profesională. Funcţia zoom, folosită fie înainte, fie după capturarea imaginii, permite oamenilor să descopere şi să redescopere poveştile personale pe care le poate spune fiecare fotografie. Nokia Pro Camera are o interfaţă atractivă, care demonstrează vizual modul în care setările vor afecta fotografia sau captura video finală, iar utilizatorii pot să realizeze, să editeze şi să partajeze cu uşurinţă imagini şi clipuri video cu o claritate excepţională.

Prin noua funcţie numită Dual Capture, Nokia Lumia 1020 realizează simultan o imagine de înaltă rezoluţie, de 38 de megapixeli ce oferă multiple oportunităţi de editare şi o imagine de 5 megapixeli care poate fi partajată cu uşurinţă pe reţele de socializare cu Windows Phone 8.

Senzorul de 41 de megapixeli al Nokia Lumia 1020 se bazează pe tehnologie optică de vârf de la ZEISS cu şase lentile fizice şi stabilizare optică a imaginii, oferind imagini de o claritate excelentă, chiar şi în condiţii de lumină scăzută. De asemenea, terminalul filmează imagini clare cu sunet stereo chiar şi în timpul unor concerte zgomotoase, datorită tehnologiei Nokia Rich Recording, care procesează niveluri de presiune sonoră de şase ori mai înalte decât microfoanele convenţionale cu care sunt dotate smartphone-urile.

“Vrem să oferim oamenilor experienţa unei călătorii, de la realizarea de fotografii la înregistrarea şi partajarea momentelor din viaţa lor,” a declarat Stephen Elop, Preşedinte şi CEO, Nokia. “Nokia Lumia 1020 aduce o nouă perspectivă asupra fotografierii şi continuă să consolideze poziţia de lider a Nokia în domeniul tehnologiei foto.”

Nokia a lansat, de asemenea, un nou SDK (kit de dezvoltare software) care pune la dispoziţia dezvoltatorilor funcţiile cheie de editare foto ale Nokia Lumia 1020. Noul SDK este disponibil începând de astăzi la developer.nokia.com, iar dezvoltatori precum Vyclone, Yelp şi CNN vor integra aceste capabilităţi în viitoare lansări.

Hipstamatic a prezentat Oggl PRO, o aplicaţie excusivă pentru Nokia Lumia 1020, care oferă comunităţii sale creative cele mai avansate funcţii dedicate camerei foto. S-a anunţat, de asemenea, că aplicaţii populare precum Path şi Flipboard vor fi disponibile în curând pe Windows Phone.

Nokia a anunţat, de asemenea, noul Nokia Camera Grip, care extinde capabilităţile foto profesionale ale dispozitivului şi durata de viaţă bateriei. Acesta este un accesoriu care complementează funcţiile rezervate de obicei camerelor foto autonome, precum bliţul xenon încorporat şi obturatorul mecanic al Nokia Lumia 1020. Nokia Camera Grip include şi un sistem de montare pe trepied şi urmează să fie disponibil pe piaţă începând din această lună, la un preţ estimativ de 79 de dolari.

Datorită naturii sale personale, Windows Phone este platforma perfectă pentru Nokia Lumia 1020, oferind imagini live pe ecranul de start prin tile-ul Photos, partajare rapidă pe reţele de socializare şi acces uşor la fişiere de pe mai multe dispozitive prin SkyDrive. Windows Phone este creat pentru a oferi o experienţă foto de calitate, dispozitivele având buton dedicat camerei foto.

Pentru a ajuta utilizatorii să vadă ce se află în jurul lor şi să descopere noi locuri în care pot face fotografii, cele mai noi capabilităţi LiveSight vor fi disponibile cu HERE Maps în curând.

Nokia Lumia 1020 va fi lansat mai întâi în SUA, exclusiv prin AT&T, iar vânzările sunt planificate să înceapă din 26 iulie, la preţul de 299,99 de dolari cu un contract de doi ani.

Nokia Lumia 1020 este planificat să ajungă în China şi pieţe cheie din Europa în acest trimestru. Nokia intenţionează să livreze o variantă exclusivă a dispozitivului cu Telefonica pe anumite pieţe din Europa şi America Latină. Nokia Lumia 1020 va fi disponibil în culorile galben, alb şi negru.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Nokia Lumia 1020 – Sa vina!

  • July 15, 2013 at 6:14 am
    Permalink

    In Europa va fi comercializat la aproximativ 700 Euro, fara abonament.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *