In 2013, mai multe smartphone-uri vandute decat telefoane „normale”

Anul 2013 a consemnat o premiera, conform noilor date ale celor de la Gartner: a fost primul an in care s-au vandut mai multe smartphone-uri decat feature phones, adica telefoane „normale”.

Dar sa revenim la studiul celor de la Gartner; conform acestuia, din 1,8 miliarde de telefoane mobile care s-au vandut in 2013, 968 de milioane au fost smartphone-uri.Acest lucru inseamna, in procente, ca 53,6% dintre dispozitivele mobile vandute au intrat in categoria smartphone.

Per total, piata de dispozitive mobile a fost in crestere cu 3,5 procente fata de 2012.

Al patrulea trimestru a fost foarte important pentru obtinerea acestei cifre; vanzarile de smartphone-uri au inregistrat pe parcursul sau o crestere de 36 de procente (57,6% din totalul de dispozitive mobile vandute, fata de 44% in anul precedent).

Chiar daca vanzarile nu au crescut foarte mult pe pietele mature, cele emergente au contribuit semnificativ la aceste cifre. Cresteri mari in domeniul vanzarilor de smartphone-uri au fost in India si China.

Bineinteles ca pentru acest lucru se poate da vina pe cresterea rapida a Android, care ruleaza pe o gramada de dispozitive cu preturi accesibile. Conform aceluiasi studiu, Android a avut 78,4% din piata de smartphone-uri in 2013, urmat fiind de iOS cu 15,6% si Windows Phone – 3,2%.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *