Olympus TG-3 – noua compacta Tough, foarte buna la macro

Daca vara trecuta am fost la mare si prin multe alte locuri frumoase alaturi de compacta tough Olympus TG-2, se pare ca anul asta voi avea la dispozitie un alt model, Olympus TG-3, ce tocmai a fost anuntat oficial.

Specificatiile de baza ale camerei ar fi urmatoarele: senzor BSI CMOS de 16 Megapixeli, procesor TruePic VII, ecran tactil de 3 inchi, lentile cu zoom 4x (25-100mm) si diafragma f/2.0-4.9, modul Wi-Fi si GPS.

Bineinteles, fiind o camera Tough, poate lucra la temperaturi de -10 grade Celsius, suporta socul unei caderi de la o inaltime de pana 2.13 metri, este sigilata impotriva prafului, poate suporta presiunea apasarii unei greutati de 100Kg si poate fi scufundata la adancimi de pana in 15 metri.

Olympus TG-3

Daca la modelul precedent am remarcat ca sta foarte bine la capitolul macro, se pare ca Olympus TG-3 este si mai performant. Chiar are patru astfel de moduri de fotografiere: “Microscope Mode”, “Microscope Control Mode”, “Focus Stacking Mode” si “Focus Bracketing Mode”.

In modul Microscop va puteti apropia cu lentila la 10mm distanta de subiect. Mai interesat mi se pare cel “Stacking” care face 8 cadre succesive in diverse trepte de focalizare pe care le combina ulterior, pentru ca rezultatul sa fie in totalitate clar.

Avem si un videoclip oficial de prezentare.

LG-1_RED_RIGHT

Un alt accesoriu extrem de util la fotografiere macro este si mini-blitz-ul tip inel care se aseaza in jurul lentilei. Acesta preia lumina de la flash-ul incorporat. De asemenea, cei de la Olympus au si alte accesorii interesante pentru aceasta camera, cum ar fi lentilele tele-photo si wide-angle din imaginile de mai jos.

Camera va fi disponibila in luna iunie la un pret de aproximativ 350 USD.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *