Prin Triberg, cu Samsung Galaxy K Zoom

Unul dintre cele mai frumoase orasele din Padurea Neagra, Schwarzwald pe nemteste, este Triberg. Vroiam sa mergem la cascada cu acelasi nume dar habar nu aveam ca vom nimeri intr-un orasel atat de interesant, de colorat si de vesel, in care poti petrece fara sa te plictisesti cateva ore bune.

In drum catre cascada am vizitat cateva magazine cu suveniruri si cu produse alimentare, dar si alcoolice, autohtone. Valeu cum mirosea printre carnurile alea afumate, m-a luat foamea instant. Ne-am mai oprit la o terasa pentru a degusta o prajitura cu visine, delicioasa de altfel. Apoi, vreme de aproape doua ore ne-am plimbat pe langa cascada, de jos si pana sus. Bineinteles, pentru a avea acces acolo a trebuit sa platim un bilet care costa 4 Euro de adult.

Obositi, am coborat in oras, unde am mers in Casa Celor 1000 de Ceasuri. Nu stiu daca erau atatea, sau doar atatea, dar am ramas impresionat de ce minunatii de ceasuri cu cuc reusesc sa faca mesterii locali. Pana la urma, sunt renumiti pentru asta. Chiar am stat de vorba cu un reprezentant al magazinului, un domn in varsta, care ne-a spus ca are cativa prieteni romani. Era impresionat de cate de multe limbi straine vorbesc compatriotii nostri. Intre timp, ne si arata cum functioneaza ceasurile.

Cum nu aveam chef sa port camera foto cu mine in acea zi, m-am folosit de telefonul-camera Samsung Galaxy K Zoom pentru a face poze si filmari. Sincer sa fiu, mi-a placut mai mult cum filmeaza, imaginile video fiind clare si cu o paleta coloristica naturala. Si la fotografiere s-a descurcat bine, mai ales in situatiile in care scena surprinsa nu avea contraste puternice, si cu umbra, si cu soare. In aceste cazuri are tendinta de a supraexpune partile mai luminate, astfel ca pierde din detalii in acele zone.

In schimb, mi-a placut cum s-a descurcat la fotografierea in padure. Dupa cum puteti vedea mai jos, imaginile rezultatele nu sunt rele deloc desi, dupa cum am mai spus-o, parca vroiam o paleta coloristica mai vibranta, la fel ca la SGS5.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *