La Mare, cu Olympus TG-835

Astazi am fost (doar) pentru cateva ore la mare. Stiu, prea pe fuga, dar ne era tare dor de ea, pentru ca nu o vazusem anul acesta. Bineinteles, am mers tot pe plaja noastra preferata, la Corbu. Mai multa agitatie acolo fata de anul trecut, dar tot este mai libera si mai aerisita decat alte plaje mai cunoscute. Cum nu am gasit cazare, am petrecut aproape cinci ore pe plaja, dupa care ne-am intors in Bucuresti. Chiar si asa, pe fuga si pe scurt, a fost o zi chiar frumoasa.

Acolo, pe plaja, m-am jucat putin cu Olympus TG-835, o camera foto din categoria celor Tough, tocmai buna de utilizat in astfel de conditii, adica cele in care aparatele foto obisnuite si-ar da obstescul sfarsit. De exemplu, Olympus TG-835 poate fi scufundata in apa pana la o adancime de 10 metri, rezista la socul unei caderi de la o inaltime de pana in 2.1 metri, are un corp durabil care suporta presiunea unei forte de 100Kg si poate fi utilizata in ger si frig, fiind operationala pana la temperaturi -10 °C. Deci, o camera buna atat vara la piscina sau la plaja, cat si iarna pe partie. De altfel, acest gen de camere sunt tot mai populare, si nu este greu sa ne inchipuim de ce.

Pe scurt, fisa ei tehnica suna in felul urmator: senzor CMOS de 1/2.3 inchi cu o rezolutie de 16Mpix, lentile cu un zoom optic 5x si o deschidere maxima a diafragmei f/3.9 – 5.9, rafala de 11.5 cps la rezolutie maxima (17 cadre maxim) si capacitate de filmare full HD. Mai multe detalii gasiti pe site-ul oficial al Olympus Romania.

Sincer sa fiu, nu am stat foarte mult sa o analizez astazi. Am facut cel mai simplu lucru posibil – mai intai am bagat-o in apa sa vad daca mai functioneaza ulterior. Si, culmea, chiar daca va mira, camera este functionala in continuare. 😀 Cateva poze cu ea in apa de mare, mai jos.

Avem si un videoclip.

Am facut cateva poze cu ea pe plaja de la Corbu. As fi vrut sa fac si in apa, dar cum Marea Neagra nu are o apa tocmai limpede, acest lucru este practic imposibil. Am prins eu niste meduze, nu foarte clar, dar macar am incercat. Gasesc eu o piscina sa fac mai multe teste de acest gen.

In schimb, am remarcat ca sta foarte bine la capitolul macro, in sensul ca reuseste sa focalizeze (in modul adecvat) de foarte aproape de subiect. Daca este setat modul de fotografiere potrivit, camera focalizeaza repede iar declansarea se realizeaza la fel.

Stiu ca nu ar mai fi fost la fel de rezistenta daca avea un ecran rabatabil, dar as fi preferat unul. Pentru ca in lumina puternica, din anumite unghiuri, ecranul nu mai este lizibil. Un ecran rabatabil ar fi rezolvat acest neajuns.

Mai bine va arat pozele de la plaja, mai jos. Culorile sunt un pic mai sterse, in primul rand pentru ca ambientul era puternic luminat iar pozele sunt facute in general pe modul automat.

Sincer sa fiu, eu sunt multumit de cum s-a comportat, mai ales ca are si un pret bunicel, de aproximativ 1300 Lei.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *