Concurs: Poti castiga cel mai performant router ASUS

Competitia Blogwars revine cu un concurs la fel de interesant, prin intermediul caruia ai sansa sa castigi un router ASUS RT-AC87U. Pentru a participa la concurs doar trebuie sa citesti review-urile celor doua bloguri concurente si sa-l votezi pe cel care ti-a placut cel mai mult.

ASUS RT-AC87U este cel mai performant router al taiwanezilor la ora actuala, care impresioneaza atat prin performantele superioare cat si prin aspectul deosebit. Acesta poate oferi viteze de transfer de pana la 1734 Mbps pe frecventa de 5GHz si de pana la 600 Mbps pe gama de frecvente de 2.4 GHz, latimea totala de banda fiind de pana la 2334 Mbps.

Am avut ocazia sa-l utilizez si eu. Pe langa performantele superioare oferite la transferul de date, am apreciat la el atat controlul parental avansat cat si functia de antivirus si anti-malware, care pot fi extrem de utile atat in mediile casnice cat si in cadrul unor mici companii.

De asemenea, poate avea rol de server samba, ftp, dlna, itunes sau de time machine, de print-server, totul prin intermediul celor doua porturi USB, unul USB 2.0 si inca unul USB 3.0. Normal, nu-i lipsesc functii de routare sau un firewall, pentru securizarea retelei.

Router-ul RT-AC87U permite operarea in trei moduri: router, acces point (care preia internet prin cablu Ethernet si il extinde wireless) sau media bridge (care furnizeaza conexiune wireless mai multor dispozitive multimedia conectate simultan; este nevoie de doua astfel de routere).

Are si functie Dual-WAN cu doua intrari de internet, una principala si inca una secundara. Daca “cade” conexiunea principala, traficul de internet este redirectat automat prin cea secundara. Interesant este faptul ca a doua conexiune de internet poate fi activata atat printr-unul dintre cele patru porturi LAN, cat si prin unul USB, cu un modem 3G de exemplu.

Pe langa review-urile celor doi concurenti participanti la Blogwars puteti afla alte detalii si din articolul nostru.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Concurs: Poti castiga cel mai performant router ASUS

  • March 18, 2015 at 12:33 pm
    Permalink

    Intamplator am si eu o problema reala cu modemul meu… asa ca caut ceva modest dar ok dar nici cel mai ieftin produs din stock :).

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *