Olympus Tough TG-4 – Pregatita pentru aventurile din vacante

Cea mai tough compacta de la Olympus apare acum intr-o noua editie. Olympus TG-4 este perfecta pentru cei care au nevoie de o camera rezistenta la apa, la inghet sau la socuri. De exemplu, TG-4 poate fi scufundata pana la adancimi de 15 metri, rezista la forte de strivire de pana in 100Kg si supravietuieste cu succes din socul caderii de la o inaltime de pana in 2.1 metri. In plus, rezista si la temperaturi de pana la -10°C, asa ca poate fi utilizata fara probleme si iarna, pe partie.

La partea de specificatii nu difera cu nimic fata de modelul precedent, Olympus TG-3. Aceasta dispune de un senzor CMOS cu o rezolutie de 16Mpix, are lentile cu zoom optic 4x (25-100 mm) si o deschidere a disfragmei f/2.0-4.9, poate fotografia in rafala cu 5 cadre pe secunda si filmeaza la rezolutie full HD. Pentru fotografiile macro este in stare sa focalizeze de la o distanta de 1cm. Remarc faptul ca poate trage in format RAW si ca are o autonomie usor imbunatatita fata de TG-3.

Are modul Wi-Fi pentru partajarea fotografiilor cu smartphone-uri si tablete. De asemenea, nu-i lipseste un modul GPS pentru geo-codarea rezultatelor foto-video.

Olympus TG-4 are si functii destul de interesante, cum ar fi fotografierea time-lapse sau a boltei stelare, nu mai putin de 7 filtre artistice sau 28 moduri automate pentru diferite scene, multe dintre ele dedicate aventurilor subacvatice.

Specificatiile complete pot fi gasite aici.

Olympus TG-4

In plus, TG-4 poate fi accesorizata cu o lentila fish-eye sau cu o alta cu tele-convertor, cu blit cu led-uri inelar, pozitionat in jurul obiectivului, sau cu o carcasa subacvatica.

Este disponibila in culorile negru si rosu si are un pret de aproximativ 380 de dolari.

De remarcat ca Olympus TG-3 este la oferta acum, la un pret de aproximativ 1400 Lei. Cred ca merita sa va indreptati atentia asupra ei daca aveti de gand sa cumparati o camera de acest gen.

Olympus TG-4 Olympus TG-4 Olympus TG-4 Olympus TG-4

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *