Philips M115E – Camera de supraveghere cu inregistrare in cloud

Sunt multe situatii in care o camera de supraveghere isi poate dovedi utilitatea. Fie ca vrei sa supraveghezi casa sau masina din parcare, fie ca vrei sa vezi daca bona are cu adevarat grija de copil, sau de copii, fie ca vrei sa-l tii sub observatie permanenta pe bebelus, pot fi o diversitate de moduri in care un astfel de echipament conectat la internet este cu adevarat util. Practic, de oriunde ai fi, cu noile generatii de camere de supraveghere conectate la internet poti vedea ce se intampla acasa sau la birou, de pe orice tip de dispozitiv.

Am avut ocazia sa folosesc de curand modelul Philips M115E, de altfel una dintre cele mai noi camere de supraveghere lansate la noi in tara. Este dedicata in special uzului casnic, pentru supravegherea celor mici. Normal, poate fi utilizata si pentru monitorizarea altor subiecte sau parti ale casei, curtii interioare, parcarii sau chiar a unei incaperi dintr-o firma. De mentionat ca este o camera de interior, nu poate fi utilizata in aer liber.

Camera Philips are o rezolutie 720p, lentile cu focalizare fixa si un unghi de cuprindere de 60 de grade, plus ajustare automata a compensarii la expunere sau a balansului de alb, in functie de iluminarea ambientala.

Mai multe detalii pot fi aflate de pe site-ul oficial Philips.

Philips M115E

 

Dupa cum se observa, camera Philips M115E are un picior reglabil, util la ajustarea pozitiei si a unghiului de filmare. Pe spate exista un conector de alimentare mini-USB. Si atat, nu are conector Ethernet, lucreaza numai prin conexiune wireless de tip N. Frontal gasesti si un mic led care indica starea de functionare (verde continuu – este conectata, portocaliu intermitent – cauta conexiune).

Setarea ei se face intr-un mod pe cat se poate de simplu si de intuitiv. Mai intai descarci aplicatia Philips InsightHD din magazinul de aplicatii, Google Play sau Apple Store. Pornesti camera si led-ul indicator va incepe sa lumineze intermitent. In aplicatie trebuie sa introduci parola de conectare la Wi-Fi. Dai next si vei primi pe ecranul telefonului un cod QR pe care va trebui sa-l pozitionezi in fata lentilei camerei, la o distanta de aproximativ 10-15cm, pentru ca aceasta sa se configureze cu ajutorul lui.

Atentie. Pentru ca setarea camerei Philips M115E sa reuseasca trebuie sa folosesti smartphone-ul prin intermediul unei conexiuni Wi-Fi de tip N. Mie nu mi-a functionat prin conexiune Wi-Fi AC. De asemenea, nu vei pute configura camera prin intermediul unui browser de net, doar de pe telefon.

Philips M115E

Dupa ce setarile au fost realizate cu succes, poti intra intr-un meniu de configurare destul de minimal. Poti activa detectia la miscare si la sunet pentru a primi notificari. Pe care le vei receptiona ori de cate ori camera sesizeaza o miscare in cadrul presetat sau un zgomot.

Normal, in aceeasi aplicatie poti urmari si imaginele live captate de camera. Totul de pe ecranul telefonului conectat la internet prin Wi-Fi sau chiar 3G/4G.

Imaginile live le poti vedea si pe un computer, intr-un browser de internet. Nicidecum prin accesarea unui IP. Doar prin intermediul site-ului http://insight.ivideon.com/. Pe care va trebui sa-ti faci un cont. De aici poti invita si pe altii sa urmareasca imaginile live. Cu maxim 4 persoane mai exact in modul Basic.

camera_6

Din pacate, camera nu permite in mod implicit inregistrarea imaginilor video in cloud, ci doar realizarea unor capturi foto prin apasarea unui buton dedicat in interfata. Pentru a beneficia de optiuni mai avansate, va trebui sa alegi un plan tarifar Silver sau Gold, care costa 10 Euro/luna, respectiv 30 de Euro/Luna. Atentie, din cate inteleg stocheaza inregistrari numai la evenimente declansate prin detectarea unei miscari sau a unui zgomot. Nu tot fluxul video 24 de ore din 24.

De asemenea, nu permite nici macar stocarea inregistrarilor intr-o locatie din reteaua interna. As fi preferat sa aiba si o astfel de facilitate, pentru a inregistra tot streaming-ul, 24 de ore din 24. Eventual cu posibilitatea stergerii automate a inregistrarilor mai vechi cand se umple spatiul de stocare.

camera_2

Imaginile video sunt la o calitate buna cand incinta supravegheta beneficiaza de lumina naturala. Cu cat intensitatea luminoasa scade, calitatea imaginilor live se reduce. Miscarea persoanelor sau a copilului intr-o camera slab luminata va fi usor neclara iar pe intuneric nu vei putea distinge nimic, pentru ca nu are infrarosu.

Philips M115E

Concluzii

Pro

  • Se instaleaza usor, in doar cativa pasi intuitivi;
  • Este simplu si usor de folosit, nu are setari complicate;
  • Are microfon pentru a auzi si zgomotele din camera sau pe cei care vorbesc acolo;
  • Imagini video bune din punct de vedere calitativ cand incinta supravegheata are iluminare naturala sau artificiala;
  • Notifica la detectarea unei miscari sau a unui zgomot;
  • Poti vedea imagini live atat de pe telefon cat si de pe un computer.

Contra

  • Inregistrarea evenimentelor in cloud se face doar pe baza de abonament si nu permite stocarea acestora intr-o locatie a retelei interne;
  • Nu are infrarosu pentru a putea vedea imagini si pe intuneric.

Philips M115E este un instrument util celor care vor sa supravegheze permanent ce se intampla acasa sau la serviciu, avand acces la imaginile video live intr-un mod pe cat se poate de simplu si de intuitiv, chiar si pe ecranul telefonului, oriunde au o conexiune de internet.

Numai ca, pentru a inregistra anumite evenimente in cloud-ul Philips va trebui sa subscrie la un abonament lunar. Pe de alta parte, de ce sa nu o recunosc: un abonament lunar poate fi atractiv  pentru cei care nu vor sa instaleze un computer suplimentar in reteaua de acasa. Au tot ceea ce le trebuie la indemana, oricand, de oriunde, in cloud.

Philips M115E are un pret de aproximativ 470 Lei.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *