Gama completa de echipamente de gaming Acer Predator va fi disponibila Romania!

Asta seara oficialii sucursalei Acer in Romania au prezentat noua colectie de echipamente de gaming din gama Predator, care vor fi in comert cel mai probabil in perioada sarbatorilor de iarna.

Daca nu ma insel, este primul eveniment de prezentare a unor produse sustinut de compania Acer in Romania, dupa o lunga perioada de tacere. Cel putin eu nu am mai fost prezent la niciun eveniment de gen al companiei taiwaneze pana acum, in toti cei 7 ani de activitate pe acest blog.

De altfel, Predator este o marca de gaming cu o istorie destul de bogata, in special in domeniul sistemelor desktop, si care dateaza de prin anul 2008. Dar iata ca din acest an Acer pune la dispozitia pasionatilor de jocuri electronice o gama completa, cu sisteme desktop, laptopuri, tablete, monitoare dar si tot felul de accesorii dedicate, care de care mai interesante.

De amintit ca Acer este una dintre cele mai importante companii de profil care activeaza pe piata romaneasca. Din cate am inteles, au vandut in ultimii 10 ani nu mai putin de 1.1 milioane de echipamente la noi. Au 15% cota din piata laptopurilor in Romania in 2015. Cele mai vandute echipamente Acer in Romania sunt laptopurile, sistemele portabile 2-in-1 si desktopurile.

Pentru 2016 si-au propus cota de piata de 20% la laptopuri si de 18% la monitoare. Si, normal, o prezenta mai consistenta in piata produselor de gaming.

Sa vedem daca vor reusi, pentru ca sunt destui jucatori importanti pe aceasta piata.

Dar Acer arata ca s-a pus serios pe treaba, vine cu artilerie grea: laptopuri de gaming Predator G9, cu un design razboinic si fise tehnice performante, sistemele desktop Predator G6 si G3, care arata al naibii de bine, monitoarele curbate Predator X34 si Z35, plust tableta Predator 8. Iar pentru cei care vor sa imbine utilul cu divertismentul, exista laptopurile multimedia Nitro; chiar v-am povestit de curand despre unul dintre cele mai noi modele.

Recunosc ca am fost interesat in primul rand de noile laptopuri Predator, asa ca am trecut prima data pe la ele. Normal, ca orice alte laptopuri serioase de gaming, nu sunt nici subtirele, nici usurele, fiind destul de dificil de transportat. La nivel de design parerile sunt impartite, unii spun ca seamana prea flagrant cu modele ale concurentei, altora nu le pasa, sunt interesati mai mult de ce pot face cu ele. In orice caz, sunt echipamente portabile care arata bine si au o constructie de calitate, cu finisaje pe masura.

Ce functii mi-au parut interesante la aceste laptopuri:

  1. Predator FrostCore: in locul unitatii optice poti adauga un modul suplimentar de ventilare;
  2. Predator DustDefender: ventilatoarele interne au o constructie speciala, care impiedica patrunderea prafului la componentele principale;
  3. Tastatura poate fi iluminata in mai multe culori, avand nu mai putin de patru zone care pot fi setate in nuante diferite;
  4. Predator Sense: o aplicatie dedicata pentru setarea butoanelor de macro sau a iluminarii tastaturii, plus ca ofera informatii despre starea sistemului in timp real;
  5. Killer DoubleShot Pro, o tehnologie care permite conexiunilor Ethernet si Wi-Fi sa functioneze impreuna pentru ca experienta de joc online sa fie optima.

Specificatiile laptopurilor Predator? De top, cum altfel: ecrane de 15 sau 17 inchi cu rezolutie 4K  sau full HD, procesoare Intel de generatia a 6-a, printre care Intel Core i7-6700HQ, pana la 64GB memorie RAM tip DDR4, placa grafica NVIDIA GeForce 980M cu memorie grafica de pana la 4GB DDR5. 

Mai mult, Acer va pune la dispozitia utilizatorilor si accesorii dedicate: mousi, mouse-pad-uri, rucsaci dar si casti din gama Predator.

Si acum ce va intereseaza la fel de mult, preturile acestora. In functie de configuratie, seria de laptopuri Predator 17 va avea urmatoarele preturi:

  • 6.499 de lei, ecran Full HD, grafica NVIDIA GeForce GTX 970M 3G-GDDR5,  8GB memorie RAM DDR4 și HDD cu 1000GB
  • 14.999 de lei, ecran 4K, NVIDIA GeForce GTX 980M 4G-GDDR5, 64GB memorie RAM, stocare hibrida SSD 512GB+512GB in RAID + HDD 2000GB.

Preturile pentru seria de laptopuri Predator 15 (G9 – 591):

  • 6.399 de lei, ecran FHD, placa grafica NVIDIA GeForce GTX 970M 3G-GDDR5, 8GB memorie RAM DDR4, HDD de 1000GB;
  • 13.999 de lei, ecran FHD, grafica NVIDIA GeForce GTX 980M 4G-GDDR5, 64GB memorie RAM, capacitate de stocare SSD 512GB+512GB RAID+ HDD de 2000GB.

Uff, da’ nu sunt deloc ieftine…

Cam atat momentan, revin cat de curand cu impresii mai detaliate. Sper. Detalii oficiale, aici.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dupa laptopurile Predator, am admirat noul sistem desktop Acer Predator G6, care arata al dracului de bine. Practic, vor mai multe modele, motorizate, normal, de a sasea generatie de procesoare Intel Core i7-6700K cu overclocking. Au pana la 64GB DDR4, grafica NVIDIA GeForce GTX980 sau GTX970. Predator G6 are functie “One-Punch Overclocking”, care permite rularea sistemului la potential maxim printr-o simpla apasare a butonului turbo.

Mai multe detalii pe site-ul oficial.

Sistemul desktop de gaming Acer Predator G6-710 este disponibil in Romania la pretul de 11.999 Lei, iar G3 va sosi in ianuarie 2016, la un pret de aproximativ 4.499 lei.

monitor Predator

Interesant este faptul ca Acer are o oferta bogata si de monitoare de gaming, chiar au fost lansate recent trei noi serii cu tehnologie NVIDIA G-SYNC –  seriile cu ecran curbat Predator Z si Predator X, plus seria cu ecran plat Predator XB1.

Monitorul Predator Z35 are un ecran de 35 de inchi in format 21:9 UltraWide Full HD (2560×1080 pixeli) si o rata de refresh de pana la 200Hz. Predator X34 are un ecran IPS cu o diagonala de 34 de inchi si rezolutie QHD. Pe langa designul deosebit, premium chiar, de mentionat ca aceste monitoare permit ajustarea pozitiei ecranului si au sistem de iluminare ambiental.

Seria Predator XB1 are ecran de 27 inchi sau de 28 de inchi. Modelele de 27 de inchi (XB271HK / XB271HU) au design ZeroFrame (adica o rama subtire), ecran IPS 4K UHD (3840 x 2160 pixeli) sau WQHD (2560 x 1440 pixeli) si suport 100% pentru spectrul de culori sRGB. Modelul XB271HU are suport pentru NVIDIA ULMB si o rata de refresh de 144Hz.  Modelul de 28 de inchi (XB281HK) are ecran 4K UHD si o rata de raspuns GTG (Gray to Gray) de 1ms.

Mai multe detalii despre monitoarele de gaming Acer Predator pot fi aflate de pe site-ul oficial.

Preturi: Monitorul X34 este deja disponibil in magazine la 5.999 Lei. Modelele Z35 si XB1 vor fi disponibile din luna ianuarie 2016 la pretul de 4.999 de lei.

Tableta Predator

Desi vanzarile de tablete la nivel mondial sunt intr-o continua scadere, iata ca Acer mizeaza in continuare pe acest segment de piata. Chiar vine cu un model dedicat pasionatilor de gaming – Predator 8.

Atuurile ei?

  • design premium, este subtire si usoara (8.7mm, 350 de grame);
  • are patru difuzoare, pentru un sound de calitate;
  • zone de prindere acoperite cu plastic cauciucat, pentru confort sporit in utilizare;
  • tehnologia Predator TacSense, cu mai multi senzori tactili, pentru o experienta de cea mai buna calitate atat in jocuri cat si in alte aplicatii.

Specificatiile tabletei Predator 8 sunt urmatoarele: ecran de 8 inchi cu rezolutie 1920 x 1200, Intel Atom x7, Intel HD (Gen 8 –LP), capacitate de stocare interna de 64GB, expandabila prin carduri microSD de pana la 128GB,  , wireless MIMO 2×2, sistem de operare Android 5.1.

Va fi disponibila de Craciun, la un pret de 1599 Lei.

Mai multe detalii pe site-ul oficial Acer.

Cam atat momentan despre gadget-urile din seria Predator a celor de la Acer. Revenim cu detalii despre fiecare in parte, daca le vom primi spre utilizare.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *