CES 2016 – Noi camere compacte și o imprimantă foto de la Canon

După ce în toamna trecută a prezentat compactele avansate G5x și G9x, la această ediție a CES 2016 Canon a lansat modele dedicate în special fotografilor amatori, celor care doresc să obțină rezultate foto-video de calitate cu un minim de efort, fără să fie experți în tainele fotografiei. Practic, Canon a anunțat două modele de camere foto bridge, cu zoom mare, și încă trei modele de camere foto compacte din gama Ixus.

Normal, toate noile camere foto au o mulțime de moduri sau funcții automate și inteligente de fotografiere și filmare, care detectează automat scenele captate și fac imediat și eficient ajustările necesare.

În primul rând amintim de modelele bridge PowerShot SX540 HS și PowerShot SX420 IS, dedicate celor care au nevoie de lentile cu un zoom optic serios. De exemplu, PowerShot SX540 HS are un zoom optic 50x iar PowerShot SX420 IS unul de 42x, astfel că pot fi fotografiate chiar și scene sau subiecte aflate la o distanță apreciabilă.

Canon PowerShot SX540 HS

Powershot SX540 are un senzor de CMOS de 20,3 megapixeli, un puternic procesor de imagine DIGIC 6, filmează la rezoluție full HD cu 60fps, un sistem de stabilizare pe 5 axe, rafală la 5.9fps dar și conectivitate Wi-Fi pentru transferul imaginilor pe tablete sau smartphone-uri.

PowerShot SX420 dispune de un senzor CMOS de 20 de megapixeli, un procesor DIGIC 4+, o gamă de funcții creative automate și simple, precum și partajare facilă sau control prin Wi-Fi.

Canon IXUS 285HS

Tot la CES 2016, Canon a prezentat și trei modele compacte extrem de subțiri din gama IXUS. Acestea sunt IXUS 285 HS, IXUS 180 și IXUS 175, dedicate celor care preferă o cameră cu dimensiuni compacte, care încape extrem de ușor chiar și într-un buzunar de haină.

Cel mai performant dintre ele, Ixus 285 HS, are un senzor CMOS de 20.2 Megapixeli, lentile cu un zoom optic 12x, filmează la rezoluție full HD cu 30fps. Are Wi-Fi și NFC pentru conectarea rapidă la smartphone-uri sau tablete.

Celelalte două modele au un zoom optic 10x, respectiv 8x.

Canon Selphy

Și dacă vreți să scoateți pe hârtie cele mai reușite cadre digitale cu familia sau cu peisaje frumoase din vacanțe, Canon vă pune la dispoziție acum noua cameră foto SELPHY CP1200. Care are conectivitate Wi-Fi și AirPrint, astfel că permite printarea chiar și de pe smartphone-uri sau tablete, nu numai de pe camerele foto compatibile.

De menționat că are o tehnologie specială, numită Dye-sub, care permite finisarea în patru moduri a fotografiilor printate, fără a fi nevoie să schimbați tipul de hârtie. De asemenea, există și un acumulator opțional care permite utilizarea imprimantei și în condiții de portabilitate, pentru a printa maxim 54 de fotografii.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *