Cele mai performante routere wireless ASUS sunt disponibile în România

Ieri am văzut cele mai performante routere wireless ASUS care sunt sunt disponibile la ora actuală la noi în țară. Este vorba de modelele RT-AC5300 și RT-AC88U, dar și de repetorul de semnal Wi-Fi RP-AC68U (cutiuța din centrul imaginii, cu iluminare roșie).

Monstrul RT-AC5300 este capabil să ofere viteze de transfer de până la 5334Mbit/s, este echipat cu nu mai puțin de 8 antene și cu tehnologie Broadcom NitroQAM. Routerul RT-AC88U oferă rate de transfer combinate de până la 3168 Mbps iar repetorul de semnal Wi-Fi RP-AC68U este util la extindere acoperirii wireless. Acesta funcționează în rețele Wi-Fi 802.11ac și oferă viteze de transfer de până la 1900Mbps.

Prețurile lor sunt pe măsura performanțelor de care dau dovadă – ASUS RT-AC5300 costă aproximativ 2200 Lei iar ASUS RT-AC88U poate fi achiziționat pentru 1900 Lei. Repetorul RP-AC68U încă nu și-a făcut apariția la noi în țară dar vom reveni cu detalii la momentul oportun.

ASUS RT-AC5300

Noul router ASUS RT-AC5300 are un chipset Broadcom NitroQAM si este de tip tri-band: are o bandă de 2.4GHz cu transfer de până la 1000Mbit/s și încă două benzi de 5GHz, fiecare cu o rată de transfer de până 2167Mbit/s. De asemenea, router-ul are funcție Tri-Band Smart Connect, pentru ca fiecare dispozitiv conectat să fie alocat automat celei mai potrivite benzi de frecvență, totul pentru maximum de viteză și de stabilitate.

Are și tehnologie Link Aggregation (802.11ad), care poate combina două porturi LAN într-o conexiune cablată de 2Gbit/s, utilizând două cabluri de rețea. De amintit și suportul Multi-user MIMO (MU-MIMO) care permite dispozitivelor să se conecteze la vitezele lor maxime, fără să le fie afectate performantele de transfer de date.

Nu-i lipsește AiProtection cu securitate Trend Micro și nici cloud-ul personal AiCloud 2.0, pentru accesarea în siguranță a fișierelor de oriunde din internet sau din rețeaua internă. De asemenea, are port WAN Gigabit și switch LAN cu alte patru porturi Gigabit. Are și două porturi USB: unul USB 3.0 si altul USB 2.0, utile pentru atașarea unor soluții de stocare externe sau pentru funcția de printare în rețea. De asemenea, permite conectarea la internet și prin intermediul unui modul USB 3G/4G.

Gamerii vor aprecia poate serviciile gratuite ale Gamers Private Network de la WTFast, compatibile cu cele mai populare jocuri online (League of Legends, Minecraft, CS Go,  Diablo III, World of Warcraft, Heroes of the Storm etc.). Acestea promit o experiență de gaming optimă printr-un timp de răspuns cât mai mic între server și pc-ul conectat la internet.

Router wireless ASUS RT-AC88U

Routerul ASUS RT-AC88U se bazează tot pe tehnologie Broadcom NitroQAM și este capabil să ofere rate de transfer wireless de până la 3167Mbit/s (dual-band, 1000+2167 Mbps). Designul cu patru antene, combinat cu ASUS AiRadar pentru modelarea semnalului radio, oferă o acoperire mai largă și mai stabilă.

Rata de transfer a datelor prin portul USB poate atinge valori de până la 100MB/s, în timp ce transferul de la WAN către LAN se apropie de 1800Mbps. Și el are implementate serviciile WTFast pentru gaming online dar și securitate online de la Trend Micro.

Mai mult, are un switch gigabit cu nu mai puțin de 8 porturi. Mai multe detalii despre el pe pagina oficială.

ASUS RP-AC68U
Repetorul de semnal Wi-Fi RP-AC68U permite extinderea acoperirii wireless. RP-AC68U funcționează în rețele Wi-Fi 802.11ac și este capabil să ofere viteze transfer de până la 1900Mbps. Are switch gigabit cu cinci porturi dar și port USB 3.0 integrat, pentru conectarea unor soluții externe de stocare.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *