Adaptoare și cabluri cu USB-C disponibile comercial în România

USB-C este un standard care începe să se răspândească tot mai mult pe echipamente, fie că sunt computere, laptopuri, tablete sau telefoane mobile. Pe lângă capacitățile superioare la nivel de transfer al datelor, acesta mai are un atuu – anume posibilitatea conectării facile, fără să mai fii atent în ce poziție trebuie introdus în portul computerului, laptopului, telefonului.

Mai mult, există destule dispozitive portabile care se bazează exclusiv pe unul sau mai mulți conectori de acest gen. Așa că utilizarea accesoriilor cu conectică USB-A, HDMI sau VGA devine practic imposibilă pe acest gen de echipamente. Inevitabil, utilizatorii au nevoie de accesorii suplimentare, fie că sunt cabluri, adaptoare sau hub-uri, care să facă legătura între acest port USB-C și cele de generație mai veche și încă utilizate la scară largă.

O grijă în plus dar nu ai ce face. Dacă ți-a plăcut un ultraportabil extrem de subțire sau o tabletă cu Windows gen Surface, trebuie ulterior să cauți și accesoriile necesare. Pentru că nu te poți descurca eficient fără ele. Clar, producătorii de laptopuri și tablete au și astfel de accesorii. Dar încă nu le-am văzut comercializate la noi.

Așa că, m-am pus în locul unui utilizator rămas fără conectorii pe care i-a utilizat până acum și am început să caut pe câteva site-uri românești cablurile și adaptoarele necesare. Căutarea a fost destul de dificilă pentru că niciun comerciant nu a creat o categorie clară pentru acest gen de accesorii. Ar trebui să facă una numită USB-C, sau cum vor ei, și să aibă acolo toate aceste accesorii cu USB-C.

conectica

Primul site pe care am mers a fost conectica.ro, de unde am cumpărat de curând și eu un cablu USB-C pentru alimentarea telefonului (aveam nevoie de unul suplimentar). Acolo veți găsi tot felul de cabluri USB-C la USB-A cu prețuri chiar bune.

pcgarage

Și pe pcgarage.ro am găsit câteva modele. Dar cele mai interesante mi s-au părut adaptoarele de la USB-C la HDMI și USB-A sau USB-C la USB-A și VGA marca Sandberg. Care costă cam 300 de Lei.

cel1

Și pe cel.ro am găsit un adaptor de la USB-C la USB și HDMI, plus un USB-C, la 174 de lei.

emag

Pe emag.ro am găsit câteva hub-uri USB-C la USB-A, cu mai multe porturi. Utile pentru atașarea în același timp a unui mouse, tastatură, hard disk extern etc.

emag2

Tot pe emag.ro am găsit și alte adaptoare și cabluri de acest gen. Există un adaptor la 199 Lei și un altul la 219 Lei.

evomag

Pe evomag.ro am găsit câteva adaptoare USB-C pentru macbook-uri – cu extindere la VGA, HDMI, USB-A.

cititor

Pe mobiledirect.ro am găsit un cititor de carduri SD și microSD cu USB-C și USB 3.0. Din păcate, la cel mai mare magazin online foto de la noi nu am găsit așa ceva. Da, la f64.ro mă refer.

O să mai caut în continuare și o să fac update la acest articol.

Dacă găsiți astfel de accesorii în altă parte, comentați!
Please follow and like us:

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *