Nikon D5600 – o nouă cameră DSLR performantă, pentru amatori

 

Nikon D5600 anunțată astăzi este o cameră DSLR pe care aș cumpăra-o în detrimentul multor mirrorless-uri. Am un model anterior al acestei serii, funcționează la fel de bine de 5 ani, mă ajută să captez imagini de o calitate foarte bună (la care contribuie cu siguranță și obiectivele alese) și are o autonomie excelentă, fiind o cameră care poate fotografia întreaga zi de vacanță fără probleme. 

Așa că, mă gândesc că Nikon D5600 poate fi o opțiune serioasă pentru cei aflați în căutarea unui nou aparat foto DSLR. Sau a celor care doresc să facă primii pași către fotografia de calitate.

Ca element de noutate, Nikon D5600 are conexiune bluetooth, ceea ce înseamnă că poate sta permanent conectată la smartphone prin Snapbridge. De asemenea, are și Wi-Fi pentru control de la distanță sau pentru transferul rapid al fotografiilor pe smartphone-uri sau tablete.

Nikon D5600

Este un aparat destul de robust, are un grip destul de mărișor, pentru o prindere eficientă, iar ecranul LCD poate fi îndreptat în orice direcție este nevoie, plus că este tactil. Normal, nu-i lipsește un vizor optic, pe care sunt vizibile imagini reale, nu electronice. Camera Nikon D5600 permite un control manual destul de rapid, numai că nu are cea de-a doua rotiță de control, așa cum este la Nikon D7200 de exemplu.

De asemenea, permite retușarea imaginilor la nivel de contrast și saturație prin intermediul funcției Picture Control. Are și funcție de time lapse automat, în caz că vă place să captați astfel de imagini, cu aparatul așezat frumos pe un trepied pentru câteva ore bune.

Specificațiile camerei Nikon D5600 sunt următoarele

  • Senzor APS-C (23.5 x 15.6 mm) cu o rezoluție de 24Mpix
  • Procesor Expeed 4
  • Sistem de focalizare în 39 de puncte
  • ISO 100 – 25600
  • Ecran LCD de 3.2 inchi cu unghi variabil, bun chiar și pentru selfie-uri
  • Ecranul este tactil, astfel că poate fi ales punctul de focus extrem de rapid
  • Timp minim de expunere 1/4000 secunde
  • Timp maxim de expunare 30 secunde, funcție bulb
  • rafală cu 5fps
  • filmează full HD 1920×1080 pixeli cu 60fps
  • Wi-Fi N, Bluetooth, NFC

Specificațiile complete ale Nikon D5600 pot fi aflate de pe site-ul Nikon România. Revin cu detalii legate de preț și disponibilitate la noi în țară.

Nikon D5600

Poate sunteți curioși să vedeți cum filmează Nikon D5600.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Nikon D5600 – o nouă cameră DSLR performantă, pentru amatori

  • November 10, 2016 at 6:27 pm
    Permalink

    Posibil sa fie viitorul meu aparat…

    Reply
    • November 10, 2016 at 7:33 pm
      Permalink

      misto. si eu l-as lua daca nu as vrea neaparat a doua rotita. din pacate, mai trebuie sa astept.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *