Știrea zilei – Samsung cumpără Harman

Samsung vrea să-și concentreze tot mai mult atenția către industria auto și în special către soluțiile inteligente care vor echipa mașinile în viitor. Așa că și-a anunțat intenția de a cumpăra pachetul majoritar de acțiuni ale cunoscutei companii Harman, contra sumei de 8 miliarde de dolari.

Cunoscută și pentru soluțiile audio Harman-Kardon sau JBL (și multe altele), Harman a avut afaceri de peste 7 miliarde de dolari în domeniul auto, soluțiile inteligente ale acestora fiind instalate actualmente în peste 30 de milioane de autovehicule la nivel mondial.

Pionieri ai industriei de echipamente audio, încă din anul 1953, Harman a investit masiv în recenta perioadă în dezvoltarea unui soluții pentru cea auto. La ora actuală desfășoare contracte cu multe companii de profil, cum ar fi General Motors Co sau Fiat Chrysler Automobiles.

Harman dezvoltă soluții de conectare V2V (Vehicle-to-Vehicle) și V2I (Vehicle to Infrastructure), altele pentru comunicarea unei stări de urgență sau pentru rapoarte de trafic în timp real, servicii care vor fi tot mai utilizate în viitor.

De asemenea, au soluții de afișare pe parbriz a condițiilor de drum și a traficului în timp real, camere pentru vizualizare în spatele sau în fața mașinii, sisteme pentru știri și divertisment multimedia precum și altele pentru securitatea vehiculului și a călătorilor.

Ca să nu mai spun că și soluțiile audio pentru casă sau cele portabile nu sunt de neglijat, Samsung având ambiții și pe această zonă. 

Rămâne de văzut dacă Samsung este interesată numai de divizia care dezvoltă produse auto sau de toată compania Harman.

Via.

Mai multe detalii în comunicatul oficial Samsung.

“HARMAN will operate as a standalone Samsung subsidiary, and continue to be led by Dinesh Paliwal and HARMAN’s current management team.  Samsung is pursuing a long-term growth strategy in automotive electronics, and plans to retain HARMAN’s work force, headquarters and facilities, as well as all of its consumer and professional audio brands.”

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *