ASUS Zenbook Flip UX360U Review – Design de excepție, performanțe de top

Finalul anului 2016 aduce portabile chiar interesante și pe piața românească. Am avut ocazia să folosesc până acum câteva dintre cele mai performante și mai atrăgătoare ultraportabile și convertibile disponibile comercial și la noi, unele dintre ele motorizate de noua generație de procesoare Intel Kaby Lake. Iar cei interesați de achiziția unui astfel de echipament au cu siguranță de unde alege, oferta fiind chiar una bogată de la toți producătorii importanți și cu prețuri pentru toate buzunarele.

Iar acum a venit momentul să vă povestesc câteva impresii despre acest ASUS Zenbook Flip UX360U, un ultraportabil convertibil cu nimic mai prejos față de modelele de top ale concurenței, atât la nivel estetic cât și din punct de vedere al performanțelor.

Este un portabil cu un design de excepție și cu performanțe de top, proiectat pentru a-i mulțumi chiar și pe cei mai pretențioși utilizatori.

ASUS Flip UX360U – Despre design și construcție

Acest ultraportabil convertibil face o bună impresie încă de la prima vedere – pentru că arată al naibii de bine. Construcție metalică în întregime, cu un design slim și o nuanță roz-aurie extrem de plăcută, atrăgătoare, pe care amprentele nu se văd mai deloc. De remarcat că și tastatura este vopsită în aceeași culoare, echipamentul având în acest fel un aspect unitar.

ASUS Zenboook Flip UX360U

Toate suprafețele carcasei au fost acoperite în aluminiu cu o finisare mată. Iar balamele de contact dintre ecran și corpul cu tastatură sunt tot metalice, în aceeași nuanță roz-aurie dar cu un finisaj lucios. 

ASUS Zenbook Flip UX360U

Acestea permit rotirea ecranului la 360 de grade, pentru a lucra în mod tabletă. De asemenea, ecranul poate fi poziționat în mod prezentare sau vizualizare. Normal, tastatura și touchpad-ul se dezactivează automat când tastatura se află cu fața în jos.

ASUS Flip UX360U are un design oarecum tipic pentru linia de ultraportabile ASUS, cu finisaje de top și materiale de cea mai bună calitate, gândit în cele mai mic amânunte pentru utilizatorii cu pretenții. Are un look în aparență simplu dar de efect, cu linii fluide și elegante, plus elemente estetice de un subtil rafinament, care va fi cu siguranță pe gustul celor pentru care aspectul exterior este foarte important.

De asemenea, este un echipament subțire și ușor, care poate fi transportat fără prea mare efort. Și nu pare deloc firav, ba din contră, este un portabil bine închegat și care lasă impresia de robustețe.

Fiind un echipament atât de compact, utilizatorii nu au acces la schimbarea acumulatorului. Acest lucru se poate realiza doar prin desfacerea a nu mai puțin de 10 șurubele. Așa că cei mai mulți dintre utilizatori vor apela la un service autorizat pentru această operațiune.

ASUS Zenboook Flip UX360U

Pe cât de subțire este, stă destul de bine la capitolul conectică. De exemplu, pe muchia stângă este prezent un port USB 3.0, butoanele de ajustare ale volumului și butonul de Power. Plus o grilă pentru evacuarea aerului cald.

ASUS Zenboook Flip UX360U

Iar pe muchia dreaptă pot fi observate conectorul de alimentare, încă un port USB 3.0, unul USB-C gen.1 cu suport de până la 5Gbps, conectorul audio de 3.5mm și un slot pentru carduri SD.

Astfel că nu este nevoie de adaptoare pentru conectarea la diverse accesorii externe sau chiar la un monitor/proiector.

ASUS Zenboook Flip UX360U

ASUS Zenbook Flip UX360U – Despre ecran, tastatură, touchpad și sistem audio

Ecranul este unul dintre atuurile principale ale acestui portabil. Este capabil să afișeze caractere text clare și imagini cu o paletă coloristică vibrantă, un contrast bun, plus unghiuri largi de vizualizare. Astfel că se poate dovedi de folos la orice gen de activitate, fie că este în interes de serviciu sau, pur și simplu, pentru divertismentul personal.

Normal, are o finisare lucioasă, așa că va reflecta sursele puternice de lumină. Iar funcțiile tactile se comportă impecabil, astfel că poate fi utilizat fără reținere și în mod tabletă sau pentru prezentări.

ASUS Zenboook Flip UX360U

Tastatura este un accesoriu confortabil în utilizare și cu iluminare de fundal, așa că poate fi utilizată fără reținere și pe întuneric. Iar touchpad-ul este unul generos ca suprafață și cu un comportament ok, astfel că nu este neapărată nevoie de utilizarea unui mouse.

ASUS Zenboook Flip UX360U

Sistemul audio încorporat este capabil să redea un sound clar, cu nuanțe metalice ce-i drept. Dar cu un volum destul de scăzut.  Pentru audiții mai decente va trebui apelat la un sistem audio extern (căști, boxe etc).

ASUS Zenbook Flip UX360U

ASUS Zenbook Flip UX360U – Funcționare și utilizare

Specificațiile ultraportabilului convertibil ASUS Flip UX360UA sunt următoarele

  • Ecran – tactil de 13.3 inchi cu rezoluție 1920×1080 pixeli
  • Procesor – Intel Core i7-7500U
  • Placă grafică – Intel HD Graphics 620
  • Memorie RAM – 8GB
  • Stocare – SSD SanDisk de 256GB tip M.2
  • Rețea – Wi-Fi AC Intel 8260
  • Conectică – 1x HDMI, 2x USB 3.0, 1x Slot SD, 1x audio, 1x USB-C
  • Dimensiuni – 321 x 219 x 13.9 mm
  • Greutate – 1.2Kg
  • Acumulator – 57Whrs
  • Sistem de operare – Windows 10 Home pe 64 de biți

După cum se observă, ASUS Flip UX360U are o fișă tehnică de top, pentru a răspunde corect și rapid oricăror provocări de natură digitală. Este un echipament portabil care poate fi utilizat la o paletă largă de activități, desfășurate în scopuri profesionale sau pentru studiu și divertisment multimedia High Definition.

Pe toată perioada de utilizare a avut un comportament corect, impecabil, în orice aplicație l-am utilizat, fie că l-am pus la treabă la serviciu sau pentru activitățile mele uzuale de blogging, care implică și prelucrare foto sau video la un nivel minimal. 

De menționat că în momentele în care este solicitat mai intens se face simțită prezența ventilatorului sistemului de răcire.

Legat de autonomie, am avut încă o dată confirmarea că aceste procesoare Kaby Lake stau foarte bine la acest capitol. Chiar dacă nu sunt cu mult mai performante față de procesoarele generației precedente, sunt cu mult mai eficiente la nivel energetic. Practic, cu wi-fi activ și luminozitatea ecranului la o valoare de 40% din cea maximă, am lucrat fără probleme peste 9 ore. 

Din acest punct de vedere pot spune că ASUS Zenbook Flip UX360U este un echipament care poate fi de folos pentru o întreagă zi, dacă este lăsat să intre în hibernare când nu se lucrează pe el.

Soluția de stocare încoporată este un SSD SanDisk tip M.2 cu o capacitate de 256GB, minimum necesar din punctul meu de vedere pentru un echipament portabil. De remarcat că are și slot SD, un accesoriu extrem de util pentru pasionații de fotografie. 

Are integrată o placă de rețea wireless de tip AC, astfel că vitezele de transfer prin rețea sau din internet vor fi superioare. Nu mai este neapărată nevoie de un port ethernet RJ-45 cu conexiune gigabit. 

ASUS Zenboook Flip UX360U

Benchmark de productivitate și informații hardware

L-am testat cu aplicația PcMark 8 de la Futuremark. Rezultatele, în continuare.

Rezultatele, comparate cu cele obținute de alte sisteme testate.

După cum se observă, din acest punct de vedere concurează de la egal cu sisteme cu mult mai scumpe și mai potente. Dar acelea plusează la capitolul grafică și 3D, domenii care îi sunt total necunoscute acestui portabil convertibil.

Și un alt comparativ cu rezultatele obținute de portabile cu Intel Kaby Lake – versus ASUS Zenbook 3 și HP Probook 440 G4.

După cum se vede, acest ASUS Zenbook Flip oferă performanțe ușor superioare.

Informațiile hardware culese cu aplicația cpuz, în continuare.

 

ASUS Zenboook Flip UX360U

Concluzii despre ASUS Zenbook Flip UX360U

Pro

  • Design premium, construcție de calitate
  • Este destul de ușor, astfel că poate fi transportat facil
  • Fișă tehnică performantă
  • Conectică destul de variată
  • Tastatură confortabilă cu iluminare de fundal
  • Ecran foarte bun
  • Autonomia foarte bună

Contra

  • Bateria nu poate fi schimbată ușor
  • Sistemul audio nu este destul de puternic

ASUS Zenbook Flip UX360UA este un echipament aproape fără cusur, care va face cu siguranță succes. Are foarte puțini rivali adevărați în piață din punct de vedere al designului exterior, fiind construit pentru a încânta ochii și privirile utilizatorilor dar și pe ale interlocutorilor lor.

De asemenea, fișa lui tehnică îl recomandă pentru accesarea oricărui gen de aplicație, de ordin profesional sau pentru divertisment în scopuri personale. Iar autonomia bateriei este cu siguranță un atuu pentru cei care au nevoie de un echipament pe care să-l utilizeze o întreagă zi de activitate.

Are un preț în jurul a 5300 Lei.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *