Mirabook – O idee bună, pentru smartphone-uri și alte sisteme micro-pc.

Văd că prinde tot mai mult ideea de a lucra pe un smartphone la fel cum ai face-o pe un PC sau laptop, când ești la birou, deși până nu demult părea abandonată de majoritatea companiilor producătoare de electronice. Mai țineți minte smartphone-urile cu andocare în tabletă de la ASUS? Care la rândul ei se conecta la o tastatură? Padfone se numeau…

Microsoft a resuscitat un pic această idee și prezentat anul trecut sistemul Continuum. Și atât, de atunci nu am mai auzit niciun zvon despre el. Dar iată că Samsung a readus-o în actualitate cu DeX, care permite conectarea telefoanelor Samsung la o tastatură, mouse și monitor. De exemplu, băieții de la mobzine ne prezintă o comparație între cele două.

 

Iată că pe Indiegogo am văzut o altă idee bună de acest gen, portabilă de data asta. Acolo a pornit o campanie de strângere de fonduri pentru Mirabook, sistem portabil care permite conectarea unui smartphone cu Windows Mobile sau Android la un fel de laptop, cu ecran, touchpad și tastatură. O jumătate de laptop de fapt, pentru că de procesarea aplicațiilor se va ocupa tot smartphone-ul.

Practic, este un sistem care transformă smartphone-ul într-un ultraportabil! Pentru a lucra mai confortabil în anumite aplicații de oriunde te-ai afla.

Mirabook are un ecran IPS de 13.3 inchi cu o rezoluție de 1920×1080 pixeli. Smartphone-ul se conectează la el prin intermediul unui cablu USB care se pliază într-o fantă a carcasei după utilizare, astfel că nu trebuie să stai cu grija lui.

Are o carcasă din aliaj de aluminiu, sistem audio stereo, acumulator cu autonomie de până la 24 de ore și care poate încărca smartphone-ul la nevoie. De asemenea, are porturi USB-A, HDMI, un altul USB-C dar și cititor de carduri, ceea ce nu poate fi decât un lucru util din punctul meu de vedere. Are o greutate de numai 1Kg și o grosime de aproximativ 15mm.

Francezii de la Miraxess, inventatorii Mirabook, spun că acesta poate fi conectat și la Raspberry Pi, Intel Compute Stick sau alte micro-PC-uri. De asemenea, avem promisiunea că este compatibil cu mai toate smartphone-urile compatibile cu tehnologia Slimport, de la aproape orice producător (Samsung, LG, HTC, Microsoft, Acer etc).

Prețul de retail va fi pe undeva pe la 300 de dolari. Dar cei care finanțează pe Indiegogo îl pot primi numai pentru 180 de dolari.

Ce ziceți? E bună ideea?

Mirabook

 

Please follow and like us:

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *