ASUS ROG GR8 II Review – Mic dar puternic

ASUS a prezentat de curând la noi în țară câteva sisteme PC performante, majoritatea dintre ele dedicate în special pasionaților de jocuri electronice. Dar, cum îmi place mie să spun, sunt computere capabile de o paletă variată de sarcini digitale, pentru că au fișe tehnice performante, capabile să se ia la trântă cu orice aplicație, nu numai cu adversarii lumilor virtuale.

V-am detaliat testele de performanță ale celui mai titrat PC de gaming de la ASUS, ROG GT51CH, iar acum a venit rândul modelului celui mai compact al seriei – ASUS ROG GR8 II. Unul mic dar puternic, după cum o va dovedi pe tot parcursul timpului de utilizare. Cum sunt ăștia mici în vacanță, mi-am zis să-i fac o bucurie lui puștiulică și să il aduc acasă, nu de alta dar skill-urile lui sunt net superioare în jocuri.

ASUS ROG GR8 II

Specificațiile sistemului ASUS ROG GR8 II pe care l-am avut la dispoziție sunt următoarele

  • Procesor – quad-core Intel i7-7700 tactat la 3.6GHz, cu HyperThreading și Turbo Boost până la 4.2GHz
  • Grafică – NVIDIA GeForce GTX1060 3GBGDDR5
  • Memorie RAM – 16GB
  • Stocare – 1x SSD Intel de 256GB
  • Rețea – Ethernet Gigabit, Wi-Fi AC, Bluetooth
  • Sistem de operare – Windows 10 Home pe 64 de biți

Toate informațiile necesare sunt disponibile pe site-ul oficial ASUS.

ASUS ROG GR8 II

Sincer să fiu, îmi place cum arată. Are un design atipic, reușit, cu muchii ascuțite și sistem de iluminare RGB frontal, care va fi cu siguranță pe placul generației tinere.

De altfel este un mini-sistem PC dedicat în special tinerilor prin aspectul său exterior iar forma lui extrem de compactă îl face simplu de așezat pe orice birou. Sau, de ce nu, lângă televizorul cu ecran mare din living, în rol de HTPC pentru multimedia și gaming.

De menționat că sistemul de iluminare poate fi controlat conform propriilor preferințe prin intermediul aplicației Aura.

ASUS ROG GR8 II

Pe panoul frontal sunt prezenți conectorii audio și două porturi USB 3.0.

ASUS ROG GR8 II

Pe spate sunt prezenți mulți alți conectori – 2 x USB 3.0, 1 x USB 3.1 Tip-A, 1 x USB 3.1 Tip-C, 2 x HDMI, 1 x DisplayPort, 1 x RJ45 LAN, 1 x Optical S/PDIF out, 1 x Audio Jack (Speaker out).

La interior se pătrunde destul de ușor, după ce sunt desfăcute patru șurubele. Poate fi adăugată memorie RAM sau schimbat SSD-ul, unul cu o capacitate destul de mică din punctul meu de vedere. 256GB nu sunt de ajuns pentru un pasionat de jocuri electronice, din trei-patru titluri ai ocupat întreg spațiul.

ASUS ROG GR8 II

Fișa  lui tehnică, cu procesorul quad-core Intel Core i7-7700, 16GB memorie RAM și placa grafică Nvidia 1060 îl recomandă pentru aproape orice sarcină digitală.

Și, pe cât de mic și de compact este, a dovedit un comportament foarte bun în toate aplicațiile în care l-am utilizat, de la cele de ordin profesional sau pentru blogging dar și în jocuri de nouă generație sau la sarcini multimedia. Este un mini-computer PC universal, bun pentru orice.

Normal, după cum se observă și în pozele acestui articol, puștiulică a pus mai mult mâna pe el în jocuri. Anume în StarWars Battlefront, The Division și Overwatch. Cum s-a descurcat acest mic computer de gaming, mai jos.

După cum se observă, ASUS ROG GR8 II s-a comportat foarte bine în toate jocurile, la rezoluție full HD 1920×1080 pixeli. Fără blocări sau sacadări, fiind mică bestie pe care pasionații de jocuri electronice nu au cum să nu o aprecieze.

De menționat că în momentele de solicitare maximă își fac simțită prezența la nivel auditiv ventilatoarele sistemului de răcire.

Stocarea inițială este asigurată de un SSD Intel de 256, unul destul de performant de altfel. Dar cu o capacitate total insuficientă pentru gaming, spațiul ajungând la capacitatea maximă după instalarea a trei jocuri mai noi.

Teste de performanță

Normal, l-am testat și cu aplicații de benchmarking de la Futuremark, 3DMark și PcMark 8.

Testele de grafică cu 3D Mark, în continuare.

Comparativ cu rezultatele altor sisteme, graficul arată în felul următor.

După cum se observă, performanțele sale sunt întrecute doar cu puțin de către sisteme cu mult mai scumpe, toate cu plăci grafice Nvidia 1080.

Mai jos, rezultatele testelor de productivitate.

Și graficul comparativ de rigoare, în continuare.

Și din acest grafic se observă că ASUS ROG GR8 II este un mini-computer cu adevărat performant, bun și pentru activități profesionale.

ASUS ROG GR8 II

Concluzii

Pro

  • Arată bine, construcție de calitate, sistem de iluminare pentru atmosferă
  • Formă compactă, ușor de amplasat chiar și în spații strâmte
  • Fișă tehnică puternică, bună pentru jocuri dar și pentru orice altceva

Contra

  • Spațiul de stocare inițial este prea puțin, de numai 256GB (insuficient pentru un computer de gaming)

ASUS ROG GR8 II este un sistem incredibil de puternic comparativ cu forma sa extrem de compactă. Are un look atrăgător și o fișă tehnică capabilă să dea piept cu jocuri de nouă generație cu o grafică complexă dar și cu orice programe pentru diversele sarcini ale școlarului sau studentului.  Normal, poate sta la fel de bine lângă televizorul mare din living, în rol de HTPC sau chiar pentru gaming.

Are un preț de aproximativ 6300 Lei.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *