Nvidia Max-Q – GTX 1080 într-un ultraportabil?

 

Conform acestui teaser video de mai sus, Nvidia anunță la Computex 2017 în Taipei că vor fi disponibile în curând sisteme ultraportabile de numai 18mm grosime cu placă grafică Nvidia 1080 integrată. 

O nouă platformă tehnologică numită Max-Q permite realizarea de echipamente portabile de 3 ori mai subțiri și cu o putere de procesare grafică de trei ori mai mare decât versiunile anterioare. Practic a fost redus la jumătate consumul de energie al plăcii grafice, cuantumul de căldură degajată fiind mai redus, implicit fiind necesar un sistem de răcire mai compact.

Pe lângă performanțele mai mari, Nvidia promite și un sistem de răcire silențios, care nu deranjează la nivel auditiv utilizatorul.

Chiar sunt curios care vor fi primele laptopuri de gaming cu Nvidia Max-Q.

Se pare că primul laptop care integrează noua soluție Nvidia Max-Q ar fi unul de la ASUS, numit ASUS GX501. Despre care vom prezenta detalii cât de curând.

 

Please follow and like us:

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *