Procesoarele AMD Ryzen își fac apariția pe soluțiile NAS. QNAP anunță primele modele.

După ce a făcut furori pe piața PC-urilor cu noile procesoare Ryzen, acaparând o cotă tot mai mare, AMD intră și pe cea a soluțiilor de stocare în rețea. Iată că QNAP anunță noua serie de NAS-uri  Qnap TS-x77 cu procesoare Ryzen cu până la 8 nuclee/16 fire de execuție și frecvențe Turbo Core de până la 3.7 GHz.

Aceste serii Qnaps TS-x77 vor fi disponibile în versiuni cu 6, 8 și 12 sertare, cu procesoare AMD Ryzen 7 (8-nuclee/16-fire de execuție) și AMD Ryzen 5 (6-nuclee /12-fire de execuție și 4-nuclee /8-fire de execuție), cu suport de criptare AES-NI accelerată și până la 64GB RAM DDR4. 

Fiecare model va avea trei sloturi PCIe Gen.3, cu suport pentru plăci de rețea 10GbE/40GbE, SSD-uri PCIe NVMe, plăci video și plăci de extensie USB 3.1. Mai exact, vor avea nu mai puțin de două sloturi M.2 SATA 6 GB/s, totul pentru performanțe de top. Mai mult, acestea suportă acceleratoare grafice AMD Radeon și NVIDIA, pentru aplicațiile de redare și editare video.

Normal, noile NAS-uri TS-x77 vor fi adevărate servere, cu tot felul de servicii utili și o mulțime de funcții specifice mediului business (incluzând partajarea între platforme, back-up, recuperarea datelor în caz de urgență și iSCSI cu sarcini de virtualizare). Mai multe informații sunt disponibile aici.

Soluțiile NAS (Network Attached Storage) QNAP TS-x77 vor fi disponibile începând cu trimestrul 3 al acestui an.

Please follow and like us:

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *