Adata D8000L Review – Baterie externă cu lanternă cu LED-uri, tocmai bună pentru drumeții

Adata D8000L este o baterie externă care are încorporată și o lanternă cu LED-uri, fiind în acest fel un accesoriu care se poate dovedi util într-o mulțime de situații. Normal, atât pentru încărcarea smartphone-ului sau camerei foto cât și pentru asigurarea unei surse de lumină la drumețiile în aer liber sau, de ce nu, pentru iluminarea unui cadru de fotografiat sau de filmat.

Sincer să fiu, este un accesoriu care personal mi se pare util și pe care l-aș lua permanent cu mine în vacanțe sau la ieșirile în natură. 

Adata D8000L

După cum se observă, bateria Adata D8000L este destul de voluminoasă și este acoperită cu un plastic ușor cauciucat care o protejează împotriva prafului dar și a apei.

Chiar este de remarcat faptul că este certificată IP54, astfel că nu va păți nimic la un contact accidental cu apa (dacă porturile conectoare sunt sigilate corect cu manșonul de protecție). Atenție, nu trebuie scufundată în apă, mai degrabă este rezistentă la o ploaie ușoară.

Are o greutate de 270 de grame, așa că nu este chiar foarte grea, poate fi transportată fără probleme în rucsacul de drumeție.

Din câte am observat, este și destul de rezistentă, pare că poate supraviețui cu succes șocului unei căzături accidentale.

Adata D8000L

Pe una dintre muchii, ascunse sub un manșon de cauciuc, sunt prezente două porturi USB-A și cel micro-USB. De remarcat că nu permite alimentarea cu energie a unui smartphone în timp ce, la rândul ei, este încărcată.

Adata D8000L

Are și LED-uri care indică starea de încărcare. Patru la număr și extrem de utile pentru a verifica dacă bateria este încărcată. Nu cred că se dorește plecarea la drum fără ca ea să nu aibă pic de energie.

Adata D8000L

După cum se observă, lanterna cu cu LED-uri ocupă toată suprafața frontală. Are 18 LED-uri și patru moduri de funcționare: standard, bliț (cu lumina mai intensă), licărire și SOS-urgență. Trecerea între cele patru moduri de iluminare se face printr-o apăsare scurtă a butonului de Power.

Adata D8000L

Adata D8000L are o capacitate de 8000mAh și două porturi USB ce oferă o putere de încărcare de 2.1A. Complet încărcată este capabilă să lumineze timp de aproximativ 17 ore, după spusele producătorului. Pot garanta că ține cel puțin 12 ore, pentru că atâta timp am testat-o eu – de la orele 20.00 și până a doua zi la ora 8. Și mai avea trei led-uri indicatoare aprinse la capacitatea de încărcare.

Iar capacitatea de 8000mAh este de ajuns pentru încărcarea bateriei unui smartphone de cel puțin două ori. Mă rog, în funcție de bateria acestuia. La rândul ei, am observat că se încarcă destul de repede, nu trebuie să aștepți o noapte întreagă după ea.

ADATA D8000L are protecție la supraîncărcare, supra-descărcare, supratensiune, supraîncălzire și la scurtcircuit. Este disponibilă comercial pentru prețul de 130 de Lei.

Concluzii despre Adata D8000L

Pro

  • Are lanternă cu LED-uri
  • Are o construcție robustă, bună pentru drumeții
  • Este certificată IP54, astfel că nu se strică dacă este stropită cu apă
  • Are LED-uri care indică starea de încărcare
  • Are o capacitate destul de ok, de 8000mAh

Contra

  • Nu permite încărcarea altui device dacă ea este conectată la priză pentru alimentare

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *