CES 2018 – Omron Heartguide, un nou smartwatch care măsoară tensiunea arterială

Aparatele de măsurat pulsul și tensiunea arterială sunt utilizate de toți vârstnicii din jurul meu. Mama, tata, socrela, parcă au un hobby în a măsura tensiunea arterială. Au aparate cumpărate de la farmacie, de la diverse mărci, fiecare îl laudă pe al său că e mai bun. Glumesc, bănuiesc că după o anumită vârstă ești mai atent la toate aceste probleme de sănătate. Și nu numai, sunt destule persoane care au probleme cardiace și care trebuie să fie permanent la curent cu parametrii sanguini.

Așa că nu mă miră că articolul meu despre Omron Project Zero de la CES 2016 este unul dintre cele mai căutate. Nu puțini fiiind cei care caută un smartwatch capabil să măsoare eficient tensiunea arterială. Din păcate, am impresia că nu s-a concretizat într-un produs comercial acel concept prezentat la CES 2016.

 

Iată că acum, la CES 2018, tot în Las Vegas, Omron prezintă un alt model aflat încă în faza de testare și care se numește Omron Heartguide. Ar cam trebui să fie disponibil cândva pe la finele anului 2018, la un preț de aproximativ 350 de dolari.

Funcționează cam pe același principiu cu un tensiometru – are o curea care se umflă iar senzorii dedicați măsoară pulsul și tensiunea. Măsurătorile pot fi realizate chiar și în timpul activităților fizice sau pe timp de noapte, dacă se dorește o monitorizare permanentă. Toate datele vor fi trimise pe aplicația de smartphone, unde vor fi centralizate și posibil să fie trimise unui doctor.

De asemenea, Omron Heartguide măsoară pașii făcuți, calitatea somnului și afișează notificările primite de smartphone. Am înțeles că ar trebui să aibă o autonomie de utilizare de până în două săptămâni. Mă rog, totul depinde de câte măsurători ale tensiunii face în fiecare zi.

Să sperăm că acest Omron Heartguide va fi disponibil comercial.

Omron Heartguide

 

 

Please follow and like us:

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *