CES 2018 – Unde sunt camerele foto de altădată?

O mulțime de anunțuri interesante la CES 2018 în Las Vegas, pe IT, telecom și electronice, cu tot felul de laptopuri, ultraportabile, convertibile, televizoare imense cu rezoluție 8K, sisteme audio, căști, playere bluray etc.

Dar ce lipsește aproape cu desăvârșire la această ediție CES? Camerele foto!

Singurii care au anunțat un model au fost cei de la Panasonic, dar și această Lumix GH5S este o cameră dedicată în special  videografilor. Nikon a prezentat un obiectiv pentru dslr-uri. Iar Lenovo Mirage nu poate fi trecută la categoria camere foto, clar.

Altceva? Nimic, liniște totală din partea producătorilor importanți de camere foto.

Îmi aduc aminte că acum doi ani, la CES 2016, toți producătorii japonezi anunțau cel puțin noile game de camere foto compacte. Acum se pare că au depus total armele pe această piață, învinși fiind de expansiunea smartphone-urilor chiar și pe această zonă a fotografiei.

Să fi fost atunci cântecul lor de lebădă?

Sau așteaptă târgul dedicat CP+ Photo din Japonia pentru a prezenta cele mai noi game de aparate foto digitale?

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *