Samsung Galaxy S9 – Zvonuri, informații și cum arată viitorul HIT al anului 2018

Samsung Galaxy S7 Edge și Samsung Galaxy S8 au fost și sunt unele dintre cele mai reușite terminale din istoria recentă a pieței de mobile. Ambele arată foarte bine, au performanțe de top și un comportament superior la capitolul foto-video, așa că nu este de mirare că s-au bucurat de un real succes comercial. Practic, în 2016 și 2017 au fost terminalele mele preferate, cele mai frumoase, cele mai performante.

Iată că în maxim o lună va fi prezentat la MWC 2018 noul Samsung Galaxy S9, urmașul celor două amintite înainte. Și despre care am convingerea că le va întrece din punct de vedere al calităților și caracteristicilor. Pe 25 februarie va fi prezentat, în cadrul MWC 2018 din Barcelona. Mai mult, se pare că va fi disponibil comercial de la mijlocul lui martie, pe anumite piețe.

Normal, cum se practică pe internet, au cam apărut majoritatea specificațiilor care vor dota fișa lui tehnică. Zvonuri și informații pe care le-am tot citit în zilele trecute și al căror sumar vreau să vi-l ofer. Rămâne de văzut dacă se vor adeveri. Dar, după cum au decurs lucrurile în ultimii ani, nu cred să ofer vreo informație falsă.

Deci, care vor fi principalele specificații ale viitorului Samsung Galaxy S9

  • Ecran – se pare că unul dintre modele (cred că vor fi două) va avea un ecran Super Amoled de 5.8 inchi, în format 18.5:9 și cu o rezoluție QHD+ (1440 x 2960 pixeli). Cel de-al doilea model va avea un ecran de 6.2 inchi.
  • Pe aceasta vor putea fi vizionate videoclipuri HDR
  • Deși ceva poze pe care le-am văzut pe internet arătau senzorul de amprentă poziționat pe spate, sub cameră de această dată, sunt zvonuri care dau ca sigură prezența acestuia integrat în ecran, ceea ce ar fi un lucru excelent. Plus un scanner de iris mai performant. 
  • Procesor – Aici lucrurile sunt destul de clare. În funcție de piața de desfacere, vor fi modele echipate cu Snapdragon 845 sau cu Exynos 9810
  • Ambele modele vor veni cu 4GB memorie RAM, stocare de 64GB/128GB, plus card microSD
  • Camera principală – Se pare că viitorul Samsung Galaxy S9 va avea o cameră de 12Mpix cu diafragmă variabilă – f/1.5 pentru condiții de iluminare slabă și f/2.4 de folosit în lumină naturală. De asemenea, se pare că va fi capabil să filmeze la 1000fps. Momentan se confirmă doar 720p/480fps. Nu lipsește stabilizarea optică și nici tehnologia de focalizare rapidă Dual Pixel
  • Camera frontală va avea un senzor de 8Mpix și autofocus
  • Acumulator de 3000mAh cu încarcare rapidă
  • Va avea un sistem audio stereo cu difuzoare AKG, plus o pereche de căști AKG la pachet
  • Normal, va fi certificat IP68, adică va fi rezistent la apă

Ce sper eu cel mai mult? Să nu fie nicio diferență din punct de vedere al camerei foto între cele două modele, S9 și S9 Plus, așa cum a fost la S8. Sper ca diferența dintre ele să fie făcută doar prin valoarea diagonalei ecranului și eventual capacitatea acumulatorului. Pentru că au dat un bun exemplu anul trecut, pe care l-am lăudat din toată inima. De exemplu nu am apreciat deloc Huawei pentru faptul că pe modelele cu ecran mai mare au integrat o cameră mai bună.

Și ce mai vreau? Să dispară sticla lucioasă de pe spate, pe care se văd ca naiba amprentele.

Cam atât momentan, revin cu informații suplimentare imediat ce-mi vor parveni.

Update. Au apărut primele imagini ale celor două terminale.

 

Deci, avem confirmarea că vor fi două terminale. Rămâne de văzut dacă vor avea camere principale diferite. Remarc și faptul că nu mai au o carcasă atât de lucioasă, ceea ce este foarte bine din punctul meu de vedere.

Update. Iată că au apărut și mai multe imagini cu cele două nouă terminale – Galaxy S9 și Galaxy S9+

Samsung Galaxy S9 Samsung Galaxy S9 Samsung Galaxy S9

Îmi place foarte tare cum arată terminalul în acest gri mat. Se observă că acum senzorul de amprente a fost poziționat sub camera principală, un lucru foarte bun de altfel.

De asemenea, se pare că noile modele nu vor avea aceeași cameră, ceea ce mă dezamăgește oarecum. S9+ va dispune de o cameră principală duală. Să sperăm că diafragma variabilă va fi disponibilă pe ambele modele, nu numai pe cel cu ecran mai mare.

Alt update. Am aflat și prețurile de comercializare ale celor două terminale în Europa. Samsung Galaxy S9 va costa 841 de Euro iar Samsung Galaxy S9 Plus va avea un preț de aproximativ 997 Euro.

Revin cu alte detalii cât de curând…

 

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *