Ecran tactil cu diverse funcții în loc de touchpad. Pe noile laptopuri ASUS Zenbook Pro prezentate la Computex 2018

ASUS prezintă la Computex 2018 în Taipei noua gamă de laptopuri de business ASUS Zenbook Pro 580 și ASUS Zenbook Pro 480, cu ecrane de 15.6 inchi, respectiv de 14 inchi.

Și la ambele am remarcat că touchpad-ul a fost înlocuit cu un ecran tactil de 5.5 inchi și rezoluție 1920×1080 pixeli. Prin intermediul căruia pot fi accesate rapid anumite mini-aplicații, calendarul, un calculator, playerul multimedia, chiar și meniuri contextuale în aplicațiile office sau în altele (pentru schimbare fonturi, culori sau alte setări). Chiar sunt curios cât de utilă se va dovedi această funcționalitate.

La capitolul specificații, modelul de 15 inchi ASUS Zenbook Pro UX580 sună în felul următor

  • Ecran de 15.6 inchi cu rezoluție 4K, luminozitate 400 de nits, contrast 1200:1
  • Procesoare Intel Core i5, i7 și chiar i9
  • Până la 16GB memorie RAM
  • Opțional placă grafică Nvidia GeForce 1o50Ti cu 4GB VRAM
  • Senzor de amprentă pentru securizare
  • Are două porturi USB-C, încă două USb 3.1 Tip A, unul HDMI, cititor de carduri SD

Modelul cu ecran de 14 inchi, ASUS Zenboook Pro UX480, vine cu o construcție asemănătoare celui Pro B9440, în sensul că baza ecranului este și suport de sprijin pe birou, tastatura fiind înclinată optim pentru o poziție de lucru ergonomică.

La capitolul specificații se laudă cu procesoare Core i7 CPU, până la 16GB memorie RAM și o placă grafică NVIDIA Max-Q GTX 1050, ceea ce este chiar ok pentru un laptop atât de compact. Și stă destul de bine la capitolul conectică, cu două porturi USB-A 3.1, unul USB-C, unul HDMI dar și un slot pentru carduri.

 

 

 

 

Please follow and like us:

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *