LG G Flex review: mai mult decat un design deosebit

LG G Flex este un telefon absolut deosebit, mai ales prin forma care face sa fie imposibil sa nu il remarci. Daca insa crezi ca totul se rezuma la forma curbata, te inseli amarnic, asa cum vei afla in cele ce urmeaza.

Asa cum am spus si in primele impresii, LG G Flex poate parea ciudat la prima vedere. Forma sa deosebita va fi in mod sigur un punct de pornire pentru conversatii de cate ori te vei intalni cu prietenii in perioada urmatoare, daca il achizitionezi (se gaseste deja pe piata romaneasca, atat cat si la operatori).

Design si prime impresii

LG G Flex nu e nici pe departe un aparat comun. In primul rand il scoate in evidenta display-ul curbat si forma la fel, dar si faptul ca este, totusi, un aparat de dimensiuni mari. Display-ul la rezolutie 720p este unul de 6 inchi, motiv pentru care LG G Flex nu le va fi pe plac celor care prefera telefoanele de dimensiuni mici. Ecranul este unul bun, dar parca m-as fi asteptat, la aceasta categorie de pret, sa aiba o rezolutie Full HD.

In mod interesant, display-ul da pe alocuri senzatia ca te uiti la o foaie de hartie. De asemenea, apare un fenomen similar celui de burn-in de la televizoarele cu plasma – in sensul ca ramane pentru un moment o „umbra” a unui obiect din ceea ce a fost afisat anterior pe el. Nu e foarte deranjant, dar se mai intampla.

Altfel, un touchscreen responsiv si o afisare foarte buna a continuturilor si culorilor, indiferent de tipul de aplicatie din care fac parte acestea.

Forma curbata are multiple avantaje pentru utilizatorul de LG G Flex; in primul rand, senzatia e ca aparatul sta foarte bine in mana, adaptandu-se oarecum formei acesteia.

LG G Flex review

Daca poate fi utilizat cu o singura mana? Depinde la ce mana te referi. Subsemnatul are maini destul de mari, deci s-a descurcat in majoritatea cazurilor (dar nu in toate). Daca ai maini mici, vei cam avea nevoie de doua maini.

Revenind la forma curbata, aceasta lucreaza in avantajul utilizatorului si atunci cand vorbeste la telefon, pentru ca se „lipeste” mai bine pe fata si e mai comod la convorbiri de lunga durata. In plus, mie personal mi s-a parut ca forma il face foarte placut pentru jocuri controlate prin miscarea aparatului, mai ales cele de curse de masini. N-as sti sa spun exact de ce, dar parca am avut senzatia unui control mai bun.

Unde nu cred ca te avantajeaza forma: in cazul in care il pui in buzunarul din spate al blugilor si stai pe el. O fi el oarecum flexibil, dar nu cred ca e atat de flexibil incat sa nu pateasca ceva. Ce pot spune cu certitudine e ca sta mai confortabil decat m-as fi asteptat in buzunarul blugilor, nefiind deranjant – cu conditia sa fie curbura spre interior.

Cat despre partea cu flexibilitatea, mie nu mi s-a parut prea flexibil si nu am vrut sa risc sa ma aleg cu mai multe bucati din el. Cu fata in jos, poate fi aplicata ceva forta pe el fara a se intampla nimic, dar de la un punct incolo nu cred ca se poate continua in conditii de siguranta. 🙂

Sa vorbim si despre celebrul capac-spate care isi revine dupa ce a fost zgariat. Sincer sa fiu, nu am incercat sa dau cu o cheie sau cutit pe el, dar am remarcat ca zgarieturile superficiale, facute cu unghia sau rezultate in urma purtarii prin buzunare, dispar dupa o vreme (mai repede daca tii palma pe el, incalzindu-l).

Tehnologia respectiva functioneaza, dar cred ca o face in masura in care zgarietura e de suprafata, atat cat e stratul respectiv. La o zgarietura adanca ma cam indoiesc ca te ajuta.

LG G Flex review

Si ca tot vorbeam despre capacul din spate, trebuie sa zic ca el cam aduna amprentele digitale, dar partea frontala nu prea face acest lucru. Pana la urma, ea e mai importanta.

Spre deosebire de alte aparate, care au muchiile pline de tot felul de butoane, LG a optat pentru solutia cu buton de power si cele de volum pe spate. Fiind primul terminal cu aceasta solutie testat de mine, pot spune ca m-am obisnuit repede, parandu-mi-se o idee chiar desteapta.

LG G Flex review

Per total, finisarea este foarte buna, iar LG G Flex pare un aparat robust, care isi va face utilizatorul fericit destul multa vreme. Nimic nu scartaie, totul e cat se poate de bine imbinat.

In partea sa inferioara gasesti portul USB si pe cel destinat castilor.

LG G Flex review

In rest, in afara de slotul de micro SIM de pe partea stanga, pentru care primesti o cheita in pachet, multe nu mai sunt de vazut pe muchiile aparatului. LG a pastrat lucrurile simple si bine a facut.

LG G Flex review

Si pentru ca am mentionat castile, la pachet cu LG G Flex vine o pereche de buna calitate, care suna bine. Apreciez acest efort al producatorilor de a pune in pachet casti bune, macar in segmentul premium, nemaiobligandu-si clientii sa mai faca o achizitie imediat dupa ce si-au luat un telefon scump.

LG G Flex review

 Interfata / Utilizare

Acum ca am discutat pe larg despre forma deosebita a lui LG G Flex, sa trecem la partea cea mai importanta. O fi el interesant, dar cum e in utilizarea zilnica?

Raspunsul poate fi dat in doua cuvinte: foarte bun. Procesorul Quad Core Qualcomm Snapdragon 800, la 2,26 GHz, impreuna cu cei 2GB de memorie RAM sunt o combinatie care isi face treaba absolut impecabil. Totul merge extrem de fluent, indiferent ce sarcini ii pui in carca. Ca a fost vorba de navigare web, capitol la care ecranul curbat este foarte placut, deschidere si editare de documente, vizualizare de clipuri video sau jocuri, totul a mers cat se poate de bine.

Memoria interna e de 32 GB, dar LG nu a inclus si un slot microSD. Ce-i drept, ai disponibili cam 24GB, dar n-ar fi prins rau si posibilitatea de stocare suplimentara.

Pe parcursul zilelor in care l-am utilizat nu am avut absolut nimic de comentat. Totul a pornit instantaneu, indiferent cate sarcini simultane a avut de indeplinit, si a rulat fara probleme. M-am putut si juca Asphalt 8: Airborne sau Temple Run 2 si m-am declarat multumit din plin de experienta oferita chiar daca, trebuie s-o repet, un ecran Full HD parca era mai adecvat. Poate la urmatoarea versiune.

LG G Flex review

Smartphone-ul celor de la LG ruleaza Android 4.2.2 Jelly Bean, peste care LG a intervenit cu o interfata proprie oarecum similara celei Touch Wiz a rivalului Samsung, dar parca mai simpla in utilizare. Lucrurile sunt bine sistematizate, si pare a se fi intervenit, cu mici exceptii, doar acolo unde LG a considerat ca acest lucru este in beneficiul utilizatorului. A rezultat o interfata eleganta care, asa cum se vede mai jos, arata foarte bine.

LG G Flex review

Nu mi-a placut faptul ca tasta virtuala Home indeplineste mai multe functii, pe care risti sa le incurci. La apasare lunga, el poate sa iti ofere lista de aplicatii recente sau, daca il apesi lung si tragi degetul spre stanga, sa te duca la Google Now. Prefer varianta originala Android, in care o glisare a degetului in sus pe Home duce in Google Now, iar aplicatiile care ruleaza sunt sub butonul de Recent Apps. Ma rog, te obisnuiesti si cu asta dupa o vreme.

LG a adaugat si suita Polaris Office, utila pentru documente, dar si o aplicatie proprie de Backup, care nu poate prinde rau.

LG G Flex review

Tot la capitolul adaugiri software binevenite, exista si Safety Care, o idee foarte buna, mai ales in contextul minunilor care se intampla in ziua de azi. Practic, e o aplicatie care trimite notificari cu locatia ta in diferite situatii, cum ar fi iesirea dintr-o zona predefinita sau neutilizarea telefonului pentru o perioada de timp decisa de tine. Nu e rau sa o folosesti, caci nu se stie niciodata.

LG G Flex review

Nu putea lipsi Beamer-ul infrarosu, care sa iti permita utilizarea lui LG G Flex ca telecomanda pentru televizor. In mod interesant, acesta e situat pe spatele aparatului, nu pe muchie. De asta vei tine, in mod ideal, telefonul in pozitie verticala la utilizarea sa. Programarea aparatelor de controlat se face destul de simplu – alegi ce vrei si G Flex incearca pana nimereste frecventa. Poti crea si profiluri prestabilite pentru incaperi. Eu n-am reusit sa il fac sa imi controleze receiverul AV, dar in rest a functionat cu televizorul sau receiverul HD.

Odata programata telecomanda, o poti face sa apara in zona de notificare.

LG G Flex review

Si pentru ca vorbeam despre zona de notificare, LG a pus o gramada de functii aici, pe care le poti activa si dezactiva dupa nevoie, prin butoanele din partea superioara. O idee foarte buna, de altfel.

Experienta de utilizare a lui LG G Flex are sanse sa multumeasca majoritatea utilizatorilor. Lucrurile se desfasoara fluent si intuitiv.

In ceea ce priveste autonomia, pot spune ca, cel putin in cazul meu, G Flex a trecut lejer in a doua zi de utilizare, chiar daca l-am bazait destul de mult.

Pentru o idee mai buna in ceea ce priveste utilizarea, va invit sa aruncati o privire pe clipul hands-on pe care l-am filmat pentru voi.

Camera

Chiar daca nu sunt un mare fotograf (cu atat mai putin cu telefonul), apreciez o camera foto si video de calitate la un dispozitiv mobil. Pana la urma, e camera pe care o ai la tine in majoritatea momentelor zilei, asa ca e normal sa vrei de la ea imagini de calitate.

LG G Flex are o camera de 13 megapixeli, capabila sa filmeze si imagini video la rezolutie 4K. Sa ramanem insa la partea foto; camera de 13 megapixeli vine cu o gramada de moduri, pe care sunt sigur ca cei pasionati de fotografie le vor aprecia din plin. Este si un mod HDR, pentru imagini mai spectaculoase, dar si cu unul Time Catch, care te ajuta sa alegi cele mai bune cadre in cazul in care subiectul e in miscare.Exista si moduri de panorama, dar si modul Dual Shot, ca sa apari si tu impreuna cu subiectul in imagine.

Mai jos sunt cateva mostre de imagini capturate cu LG G Flex in diferite conditii, ca sa va puteti face o parere mai concludenta.

Pentru a vedea si cum filmeaza, mai jos e o mostra de filmare la rezolutie Full HD.

Benchmark

Am ajuns si la pasiunea multor utilizatori de smartphone, si anume rezultatele in benchmark-uri.

Incepem cu 3DMark pentru Android – 10175.

LG G Flex review

Urmeaza AnTuTu, cu 34722.

LG G Flex review

Apoi, SmartBench 2012, cu scoruri de 10160 si 4543.

LG G Flex Review

In Quadrant Standard, obtine 16955.LG G Flex Review

Trecem la Vellamo. In testul HTML5 – 2978, in Metal – 1217.

LG G Flex Review

Rezultate pe masura hardware-ului, s-ar putea spune.

Pro / Contra

Pro

  • hardware de top
  • design deosebit
  • filmeaza 4K
  • autonomie buna
  • aplicatii suplimentare utile

Contra

  • pret mare
  • display 720p

La final

LG G Flex este un dispozitiv iesit din comun, cu un hardware foarte bun, capabil sa multumeasca cel mai exigent utilizator. Este deja de gasit la noi, atat la operatori, cat si la liber. Il poti cumpara de aici la un pret de 2899 de lei.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *