Un hdd extern…

Pentru mica mea retea de acasa, mi-as dori un harddisk extern cu posibilitatea de accesare prin intermediul unui Ethernet Conector (mai pe romaneste zis, fir de retea). Vreau sa fie legat la switch, si sa pot sa accesez cumva toate datele pe care le voi stoca (fisiere video, muzica, fotografii, etc.)

M-am uitat pe net si am vazut urmatorul echipament: HDD Extern Western Digital de 2 TB.

Singurul dezavantaj este viteza mica de rotatie a hdd-ului (7200 RPM). Pentru viteze mai mari, ar trebui scoasa din buzunar alta suma de bani (de parca asta nu ar costa destul). Dar, pentru utilizare acasa este foarte ok, asa ca, il punem pe lista de dorinte. Sau poate asteptam pana apare unul mai rapid? Un SSD?

TIP! Sfatul meu este sa faceti si backup din cand in cand la fisierele importante – ma refer in special la fotografii. Nu cred ca va doriti sa se strice hardisk-ul si sa pierdeti colectia de fotografii pe 1 an, 2 sau mai multi. Asa ca, din cand in cand, mai ardeti-le pe un dvd. Sau de ce nu, scoateti-le pe hartie.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Un hdd extern…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *