Un notebook rezistent la toate…

Cati dintre voi nu si-au dorit sa fi fost mai atenti si sa nu fi scapat laptopul din mana sau de pe birou?

Cati dintre voi nu si-au dorit sa nu fi consumat lichide langa el?

Dar oameni suntem, si suntem supusi greselii.

Avem noroc cu unii producatori care s-au gandit si la noi, astia mai ametiti din fire: au creat echipamente rezistente la caderi, impermeabile si indestructibile (in limita bunului simt). :O)

Primul producator pe care il supun atentiei voastre este Panasonic, cu a lui serie Toughbook.

Cateva imagini cu capabilitatile acestora le vedeti mai jos.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=rOadERbdEA4]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=YClt8Pq_rjs]

Destinate initial pentru armata, Panasonic si-a extins seria de notebook-uri rezistente si in mediul de business. Oferta cea mai completa am gasit-o la PcGarage. Preturile unor astfel de notebook-uri sunt peste 8000 RON. Destul de scump, intradevar, dar oare cat valoreaza datele voastre (si nu ma refer la filme si la muzica)? Cateodata cred ca merita investitia. Mai ales pentru cei care lucreaza in medii grele, cu praf, umiditate si risc sporit de lovituri si socuri. Ce nu imi place la aceste notebook-uri? Sunt destul de sarace in configuratie. Adica, da, sunt rezistente, trece tancul peste ele dar se umple hardul imediat (80 GB) iar cu 1 GB RAM eu nu vad ruland Vista pe ele. :O))

Pana acum ceva timp, nu aveau concurenta. Dar, cei de la Asus au venit si ei cu o oferta: B51. Din punct de vedere al rezistentei la diverse se incadreaza si el cam in aceleasi limite (bineinteles ca a fost testat in aplicatii militare).

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=P8zaP_cIC1k]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=rPzpPunN6Zo]

Dar, au o configuratie mult mai generoasa: pana la 4 GB RAM si harddisk de 320 GB. Asa mai venim de acasa.

Cu toate ca i-am vazut reclama intr-o revista de IT de la noi, inca nu a aparut in magazine pentru a sti si cam cat costa. Mai asteptam.

Al treilea producator de care am aflat ca ar avea acest tip de notebook-uri ar fi HP. Cum tot pentru armata a fost gandit la inceput, va dati seama ca are si el cam aceleasi caracteristici de rezistenta la socuri, temperaturi extreme si umiditate excesiva. Pe acesta l-am gasit si in oferta magazinelor noastre, tot la PcGarage. Pretul este in jur de 4100-4400 RON, iar configuratia este chiar atractiva (inca nu sunt sigur ca este atat de ieftin): 2 GB RAM, hard de 160 de gb. Pe HP.com, pretul incepe de la 1425 USD. Deci, avem o alternativa viabila la scumpul Panasonic. Mai multe despre ce poate acest notebook gasiti aici.

Daca mai aflu si de alte notebook-uri, la alti producatori, cu astfel de caracteristici extreme, o sa incerc sa va pun si pe voi la curent.

Deci, nu va doriti si voi unul?

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *