Propriile filme “casnice” HD – Partea Intai

Si nu va ganditi la filme “casnice” ca fiind filme deochiate. Ma refer la cele normale:  cu ziua copilului, cu nunta lu’ vecinu, cu vizita la Peles de anul trecut, cu pomul de Craciun sau cu alte evenimente fericite. Filme din viata noastra, filme pe care o sa le vedem peste ani si o sa ne inlacrimeze ochii. Ma rog, poate unii o sa planga cand vedeau ce potenti erau :O)). Ca pana la urma, unii au si hobby-ul asta iar “normalul” nu sta in puterea mea sa il definesc. :O))

Dar sa intram in ceea ce ne intereseaza de fapt.

Sa zicem, ca ati achizitionat de curand un televizor LCD cu rezolutie HD. Si sa mai zicem ca ati incercat sa vizionati pe el ultimile filme “casnice” facute cu camera video digitala cu hard disk de 30 de Gb care se vedeau excelent pe raposatul tv cu tub catodic cu scanare in 100Hz si de care erati tare mandru nu cu mult timp in urma.

Ma mai urmariti?

Deci, rezultatul? Cum se va vedea?Va spun eu –  Execrabil. Veti fi total, dar total, dezamagiti. Imaginile cu o camera video pe format vechi (800×600 sau mai degraba 640×480) se vad ca naiba pe un televizor lcd cu diagonala de minim 82 cm. Iti vei da seama ca toate amintirile si productiile cinematografice “casnice” de pana acum nu valoreaza nimic pe un televizor HD. Ma rog, am exagerat putin, dar cam asta este sentimentul. Deci, care va fi pasul rational pe care il vom face? Vom incerca sa trecem making-of-ul filmelor viitoare pe format HD. Vom incerca sa avem filme mai frumoase si poate si mai bune in acelasi timp. Vom incerca sa inlocuim DVD-R-urile video cu un Blu-Ray-uri video.  Pentru ca se pare ca el va ramane suportul video HD de acum incolo, pana va apare unul, habarnam, 3D  poate. Cat ne-ar costa o asemenea trecere in momentul asta? Cam de ce echipamente si software vom avea nevoie?

Pai cam de ce am avea nevoie? Sa vedem: in primul rand de un Blu-ray disc burner incorporabil in PC sau poate unul extern, de un soft care sa stie sa “faca” Blu-ray-uri video, de discuri Blu-Ray blank (unii le prefera goale :O)) ), de o camera care sa filmeze in HD de tip AVCHD sau HDV si nu in ultimul rand de un blu-ray player standalone (eu unul nu sunt adeptul pc-urilor in sufragerie – ma deranjeaza vizual). Ma rog, blu-ray playerul poate fi inlocuit cu succes cu un mediacenter care sa le faca pe toate. Televizorul am stabilit ca il avem, da? Si cred ca am mai uitat ceva: cred ca vom avea nevoie si de un pc/mediacenter care sa poata randa fara probleme un format video HD sau, de ce nu, de un notebook performant. Pe vechiul meu pc am avut probleme chiar la randarea dvd-urilor video cateodata. De atunci am renuntat definitiv la AMD….Este pur si simplu o parere personala, nu mi-o luati in nume de rau.

Cam cat ar costa aceste achizitii la noi? De ce buget am avea nevoie, ca sa vorbim si in termeni elevati de business. Si cam cat ar costa aceasta afacere in afara? Sa mai facem comparatia cu ei? Nu cred ca este nevoie. Sa zicem ca nu toti avem norocul cu o ruda sau prieten(a) care se plimba des peste ocean si care va poate aduce cele necesare. Deci, am stabilit, nu facem comparatii de preturi….. Hmmm..hai ca poate facem un pic, pentru cei cu rude. :O)

Sa vedem cu ce ne ademenesc, in vitrinele lor online, ai nostri vanzatori. De ce numai online? Pentru ca hai sa fim sinceri, nu prea mai umblam prin magazine sa cautam ce ne trebuie in materie de IT. Baietii aia care vand, nu sunt intotdeauna cei mai buni sfatuitori. Ce sa-i faci? Atata costa, atata face..Nu? Traiasca Forumurile!

Va Continua…..

PS. Daca am uitat ceva de care am avea nevoie, va rog sa-mi atrageti atentia…:O)

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Propriile filme “casnice” HD – Partea Intai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *