Tendinte

Care sunt tendintele in materie de laptopuri? In primul rand scaderea pretului. In al doilea rand, care nu il exclude pe primul este micsorarea diagonalei si, deci, cresterea coeficientului de portabilitate. Adica? Adica pe oameni, in mediul de business, ii intereseaza un notebook cu o putere de procesare mai buna decat a unui netbook dar cu portabilitatea egala cu a unuia de acest fel. 7 inch este o diagonala prea mica pentru aplicatiile de business. Acum majoritatea netbook-urilor au o diagonala de 9-10 inch dar se pare ca tendintele duc spre 12.

asus_n20Dupa cum spune acest articol, notebook-urile de business merg in sens descrescator spre diagonala ideala: 12 inch. Ce avem la aceasta diagonala? Avem portabilitatea netbook-urilor dar si puterea de procesare a notebook-urilor mai scumpe. Dar nu numai diagonala mica intereseaza ci si toate accesoriile care vin cu un astfel de notebook: in primul rand trebuie sa aiba card-reader iar apoi, optional, modul de GPS sau chiar modul de telefonie mobila. Si mai nou, cei de la Asus au spart si bariera preturilor la un astfel de notebook – Asus N20A la un pret sub 1000 de USD. S-a dus era Sony-urilor Vaio super scumpe. Asus aduce pe piata un notebook cu o configuratie extrem de performanta (4 GB RAM, hdd de 250GB, procesor la 2 Ghz) plus o durata a bateriei de 12 ORE! Era notebook-urilor mici cu preturi exorbitante este pe duca. Asus, a spart din nou barierele.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *