primul review dell mini 12

Cei de la laptopmag.com au avut norocul sa aiba la test prima generatie de netbook cu ecran de 12 inch: noul dell inspiron mini 12. Pe scurt, parerea lor?

dell_mini_pen

1. Ecranul de 12 inch cu rezolutia de 1280×800 permite fanilor genului sa vada paginile web in toata marimea si frumusetea lor;

2. Bateria cu 6 celule tine 5 ore si 20 minute  – super tare, tinand cont ca ecranul este cel mai mare din gama;

3. Greutatea este 1.5 kg cu o baterie de 6 celule;

4. Grosimea este de 0.9 inch = aprox 2,3 cm;

5. Configuratia echipamentului testat: Atom la 1.6 GHz, 1 GB Ram, HDD de 60 GB (asta este un minus parerea mea – prefer solutiile cu ssd)

6. DAR, nu stiu ce a fost in capul celor de la DELL: au pus Windows Vista la configuratia saracuta de mai sus. Bineinteles ca din acest punct de vedere nu este prea performant.

Parerea mea? Este solutia cea mai buna, chiar ideala pentru un netbook. Ecranul are rezolutia optima pentru browsing pe net, tastatura este tocmai buna pentru scris, greutatea este ok iar perfomantele bateriei se apropie de cele ale netbook-urilor cu o diagonala a ecranului mai mica. Cu un windows XP, in configuratia actuala nu-ti poti dori mai mult. Poate, poate un SSD pentru o viteza mai buna si pentru un plus de siguranta.

Oricum, ii uram din inima ” Bine ai Venit” in lumea netbook-urilor. Oamenii de la laptopmag isi doresc sa testeze si varianta cu Windows XP sau cu Ubuntu care va fi pe piata in max 2 luni. La ei..ca la noi…dupa ce trece criza.

Oricum, eu unul mi-as dori o bijuterie ca asta…

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “primul review dell mini 12

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *