Pico-proiectoarele incep sa apara pe piata

Dupa cum va spuneam mai acum ceva timp, am vazut pe internet o solutie foarte utila mediului de business, mai ales acelora care merg la clienti si fac prezentari diverse. Inchipuiti-va sa mearga la posibilii clienti fara grelele laptopuri si fara proiectoarele de dimensiunile unei mici valize.

Au aparut mini proiectoarele: acum se pot duce la prezentari cu echipamentele necesare doar in buzunar (un pda si un mini proiector) sau intr-o mica geanta (un netbook si un miniproiector) sau chiar cu un netbook cu miniproiector incorporat. Parca ar merge mai linistiti si mai relaxati si parca nu ar ajunge deja obositi/obosite de caratul grelelor echipamente actuale.

Foarte util, parerea mea.

3mpicoDupa cum am flat de la gizmodo, unul dintre producatori de mini proiectoare este chiar 3M, cu al sau 3m MPro 110. Se pot conecta la el computere, telefoane mobile sau pda-uri. Fiind mic are si limitari. Nu este facut prezentari intr-o sala de consiliu. Nu inca! Dimensiunea maxima rezonabila pentru o prezentare ca sa fie vizionata in conditii excelente este de 20 inch de la o distanta de 120 cm. Este ideal pentru prezentarile in birouri mai mici. Suporta rezolutii de intrare de pana la 1024×768. Pret: 350 USD.

Cei de la Toshiba au anuntat si ei pentru la anul un mini-proiector, dupa cum spune Engadget. Fiind un producator specializat in productia de proiectoare, sa speram ca modelul acestora va avea o calitate mai buna a imaginii si bineinteles, rezolutii mai mari. Si de ce nu, laptopurile lor sa fie dotate cu asa ceva.

toshiba_led_project

Si se pare ca nici cei de la Texas Instruments cu al lor brand Optoma nu vor sta deoparte, dupa cum am aflat de la Laptop.mag.

optoma

Detaliile acestui produs ne garanteaza o imagine de pana la 60 de inch. Sa vedem…

Oricum, tehnologia de acest gen fiind abia la inceput, nu ar trebui sa ne asteptam la cine stie ce performante. Dar cum lucrurile in ziua de azi se misca cu viteza luminii, in curand vor putea fi folosite la vizionari de filme HD in sufrageriile noastre.

Asteptam acea zi cu nerabdare…

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Pico-proiectoarele incep sa apara pe piata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *