impresii de la hifi arena…

Am dat o fuga pe la expozitia HIFI Arena de la hotelul Radisson.

Am vazut cateva lucruri interesante pe care vi le voi arata si voua. Nu o sa va prezint toate produsele sau serviciile pe care le-am vazut acolo, ci doar pe acelea care mi-au atras atentia in vreun fel. Va dati seama ca era plin de LCD-uri sau Plasme de diferite dimensiuni si rezolutii, de diferite playere, amplificatoare sau alte echipamente cu diversi producatori pe etichete.

Interesanta este amplasarea unei expozitii de acest gen. Intr-un hotel. Poate pentru a ne induce asezarea acestor echipamente intr-un spatiu asemanator cu casele noastre. Oricum, se pare ca au reusit.  Parca totusi camerele alea erau cam mici pentru unele diagonale mari de lcd-uri.

Deci, mi-au placut/am retinut urmatoarele:

1. Am vazut primul pico-proiector importat la noi in tara. Este vorba de modelul de la Optoma. Importatori sunt cei de la Asesoft. Din pacate, inca, nu cred ca au apucat sa puna produsul pe vreun site de-al lor. :O(

Se pare ca va aparea pe piata pana la sfarsitul lunii si va avea un pret de pana la 300 de Euro. Din prezentare am inteles ca nu au venit decat cu conectica de pda. Prezentarea era facuta de pe un Ipod. Oare nu are conectica si de la pc?

optoma1optoma2optoma3

optoma4optoma5optoma6

2. Mi-a placut ideea celor de la Ines, cu al lor iptv. Au o oferta de televiziune HD. Ma rog, acum nu au decat vreo 10 posturi care emit in format HD in Romania, dar este un inceput. Transmisia tv este livrata la pachet cu internet la pretul de 100 euro pe luna fara tva. Si serviciul cica ar fi disponibil in tot Bucurestiul. Eu unu nu i-as crede la acest aspect. Oricum, este un inceput.

ines

3. Mi-a placut foarte tare cum se misca noua camera foto de la Panasonic: G1. Am facut cateva fotografii cu ea si am ramas impresionat de viteza de raspuns intr-o camera semiobscura. Este clar ca au un senzor de o calitate mult mai buna decat vechea generatie (cum ar fi FZ50). Mi-a placut si display-ul mare de 3 inchi wide. Are 13 megapixeli si posibilitatea de schimbare a obiectivelor. Este mai mica si mai usoara decat un FZ50. Este un D-SLR mic, usor de folosit chiar de incepatori pentru ca functiile automate chiar isi fac treaba foarte bine. Parerea mea, este ca au creat cu acest model un entry-level pentru camerele D-SLR. Cel putin asa pare, pentru ca obiectivul este destul de micut. Pare un D-SLR de dama. Finut, dragut dar cu capacitati foto din cele mai avansate. Mi-a placut si s-ar putea sa imi doresc. :O)

Mai erau expuse si camere video HD, pe care tare mi-ar placea sa le testez.

panasonic1panasonic2panasonic3

panasonic4panasonic5panasonic6

4. Interesanta a fost si solutia de video conferinta HD a celor de la MGT. O solutie bazata pe echipamente LifeSize. Spuneau ca au reusit sa faca streaming de videoconferinta HD in 720p  cu numai o banda de internet de 1 mbps. Interesant dupa cum va spuneam.

lifesize1lifesize2lifesize3

5. Sa trecem si la gadget-urile de sufragerie, sau de dormitor, de la Pimex. Mi-a placut foarte tare pick-up-ul roz. Haios nu?

pimex1pimex2pimex3

pimex4pimex5

6. Pentru cei mai cu dare de mana, avem solutiile de la HighEndAudio, bazate pe scule Meridian si DynAudio.

Calitatea sunetului la o auditie nu sta numai in Boxe, dupa cum mi-a explicat un domn de acolo ci chiar si in banalul fir de legatura dintre echipamentul de redare si boxa. Numai firele de legatura expuse in acea camera, erau la valoarea unui BMW. Oau… Se auzea bine de tot, ce sa mai…

Mi-a placut playerul Meridian Ferrari cu boxe incorporate. Costa numai 2250 euro. :O)

meridian_ferrarimeridian_ferrari2meridian_ferrari3dynaudio

7. O posibila aplicatie a receptorului de muzica de pe internet de la Sony: in Baie. :O) Si dracia aia de Rolly mi-a placut foarte tare.

sony3

8. Un sunet de calitate – Electrocompaniet – la un pret pe masura: 55.000 de euro. Totul facut de mana de lucru norvegiana. Al dracului de scumpa. :O)) Cei de la AudioTehnic sunt importatorii. As putea sa spun ca site-ul lor nu este pe masura preturilor echipamentelor.

electro

Deocamdata cam atat…..

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “impresii de la hifi arena…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *