telefoane cu 12 megapixeli?

Se pare ca cei de la Sony vor introduce pe telefoanele lor destepte (smartphones) camere foto cu o rezolutie de 12 megapixeli. Asa cum aflam de la Techradar.

Eu, unul, nu cred ca un telefon va face vreodata fotografii de calitate. Nu fara lentile de calitate. Cu acele mici lentile pe care le pun ei pe telefoane, poate sa creasca rezolutia senzorului pana la 100 de megapixeli ca tot nu se vor vedea la o calitate rezonabila. Acele lentile nu lasa lumina sa intre in primul rand. Sunt prea mici. Am facut fotografii cu diverse tipuri de telefoane, de la HTC de 3 megapixeli, la Nokia de 5 megapixeli si chiar si cu noul Iphone cu camera de 2 Megapixeli. Nu se vad la fel ca si cele facute cu o camera foto la aceleasi rezolutii. Nu au aceeasi calitate. Iar intr-un mediu cu luminozitate scazuta vor fi intotdeauna “miscate”. Culmea este ca fotografiile Iphone-ului se vad cel mai bine dintre toate, chiar daca are o rezolutie mai mica.

Deci, marirea rezolutiei camerelor foto la telefoane, cred ca este doar pur marketing. Camerele foto ale acestora nu vor inlocui niciodata o camera foto obisnuita, chiar si una din seria compacta.  Cel putin, pana nu vor gasi o solutie de a introduce lentile mai de calitate pe telefoane.

Sau pana nu va aparea lentila minune cu un diametru de 3mm. :O)

Fotografiile facute cu telefonul, sunt doar de vazut pe telefon in acest moment. Daca incerci sa le treci pe un ecran de pc, iti schimbi parerea instantaneu. Adica 5 megapixeli, dar nu prea ii vad… Pe unde or fi?

Nu mi-am dorit si nici nu cred ca-mi voi dori un smartphone pentru calitatea fotografiilor pe care le face.

Nu-mi doresc…

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *