USB 3.0

Specifiicatiile USB 3.0 au fost facute publice luni 17 Noiembrie la “USB Implementers Forum” care a avut loc la San Jose, California.

Teoretic, noul USB ar trebui sa suporte transferuri de date la o viteza de 4.8Gbps, de 10 ori mai mult decat actuala tehnologie 2.0. Asa ca, numele comercial va fi: SuperSpeed USB. El va fi compatibil si cu variantele mai vechi 2.0 si 1.1 de usb.

Echipamente cu noul usb 3.0 vor fi scoase pe piata abia in 2010, adica la 10 ani de la aparitia variantei 2.0. Categoriile de echipamente care vor beneficia primele de aceasta tehnologie vor fi hard disk-urile externe, memoriile flash, camerele video si foto precum si media player-ele portabile. Era si de asteptat de altfel. :O)

Companiile care s-au implicat in dezvoltarea acestei tehnologii sunt Intel, HP, Microsoft, ST-NXP Wireless, NEC si Texas Instruments.

Pai, atunci, am si eu o intrebare: sa nu ma grabesc sa-mi cumpar camera video in format HD pana atunci? De altfel, nu mai este mult timp. Acum trece…. :O)

Via ZDnet.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *