SSD de 256 GB de la Samsung

samsung_ssd_1

Samsung a inceput sa produca in masa SSD-uri de 256 GB cu o rata de transfer la citire de 220 MB/sec iar la scriere de 200 MB/sec.

“The Samsung 256GB SSD expedites data transfer when large multimedia files are simultaneously read and stored. It can store 25 high-definition movies* in just 21 minutes, a significant advancement over a 7200rpm HDD, which takes about 70 minutes. Furthermore, the 256GB SSD launches applications ten times faster than the fastest 7200rpm notebook HDD.”  – CITAT :o)

Adica sunt mult mai bune decat un hard disk obisnuit avand o rata de transfer de aproape 3 ori mai mare. Super tare.

Folosirea la scara larga a unor astfel de medii de stocare va duce la cresterea portabilitatii (sunt mult mai usoare decat un hard disk obisnuit), la cresterea factorului de securitate fizica a datelor (nu au parte mecanica, deci nu se mai pierd datele la socuri provocate de vibratii puternice sau caderi ale echipamentelor) si nu in ultimul rand, la cresterea performantelor atat dinamice cat si ale bateriei (va avea o durata de viata mai lunga, pentru ca nu consuma atata curent ca si un hard disk obisnuit)..

Si, este foarta importanta si marirea spatiului de stocare. Vom avea combinatia pe care o dorim cu totii: un mediu de stocare performant si totodata spatios, mare. De la 256 GB in sus, putem spune ca ne va satisface cam toate asteptarile.

Deocamdata, preturile la un astfel de device va fi destul de piperat. Normal ca se va reduce in timp. Important este in cat timp? :O)

Via AkihabaraNews.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *