netbook-ul inlocuieste notebook-ul?

Dupa cum am mai zis si eu, aici,se pare ca nu. Nici nu as putea lucra numai pe un netbook. Este doar o solutie utila acolo unde nu putem folosi un sistem cu o putere de calcul normala, un ecran si o tastatura confortabile. Adica in afara biroului.

netbookuri

Cel putin au ajuns la aceeasi concluzie si cei de la Intel spunand ca un netbook nu poate fi folosit mai mult de 1 ora sau doua pe zi. Nu este un instrument pentru a fi folosit zi de zi pentru timpi indelungati de lucru.

Si au mai declarat ca se asteptau ca netbook-urile sa fie vandute mai ales pe pietele sarace, aflate in dezvoltare dar se pare ca ele au mai mult succes pe pietele dezvoltate ca cele din State sau Europa. De ce oare nu ma mira? S-au vandut mai ales ca al doilea sistem, nu ca cel principal. Si aici sunt oamenii care au puterea de cumparare care sa le permita sa il cumpere pentru acest, sa zicem capriciu util.

Oare cei de la Intel fac un pas inapoi? Oare si-au facut calculele si si-au dat seama ca au pus in pericol piata de procesoare scumpe cu al lor Atom? Logic ar fi sa le suplimenteze productia de procesoare acest Atom, mai ales ca majoritatea vor cumpara un netbook ca si al doilea sistem, nu ca cel principal. Eu unu, asa as face. Nu as putea lucra tot timpul pe un netbook. El isi are scopul sau bine definit, si iar ma repet, in afara biroului.

Via Liliputing si ArsTechnica.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *