midget-book? poqet-book? piticii de la Coby

Nici nu au aparut bine netbook-urile, nici nu ne-am bucurat indeajuns de beneficiile pe care ni le ofera, adica portabilitate maxima la un pret foarte bun, si de peste ocean vin idei noi, idei de crestere a coeficientului de portabilitate si, culmea, de scadere drastica a preturilor existente.

Adica vor aparea echipamente si mai mici in dimensiuni dar cu preturi imbatabile. Vor iesi la rampa cu aceasta ocazie noi furnizori de procesoare, componente interne si chiar software. Poate vor fi aplicate chiar tehnologii noi. Important este ca noi, consumatorii, sa beneficiem de toate facilitatile pe care le aveam si de la un netbook si sa cheltuim cat mai putin pentru asta.

Un producator pe nume Coby, vrea sa aduca pe piata un concept nou: sub-netbook. Da, ati citit bine, vor sa aduca pe piata solutii portabile mai ieftine si mai mici decat netbook-urile. Solutiile lor, ca si dimensiune se vor situa intre UMPC-uri si netbook-uri. Se vor apropria mai mult de netbook-uri de fapt, pentru ca ecranele tot vor fi de 7 sau 9 inch. Pesemne ca vor incerca sa umble la grosimea si la greutatea echipamentului prin miniaturizarea la extrem a componentelor interne.

Procesoarele vor fi chinezesti, pe numele lor Loongson si se pare ca viitorii pitici nu vor functiona cu sistem de operare Microsoft, chiar daca MS-ul il va oferi gratuit, spun ei.

coby

De asemenea, spun cei de la Coby, ca vor incerca sa reduca dimensiunile prin folosirea de tastaturi si ecrane LCD pliabile.

Poate o sa-l impatureasca in patru. :O))

Pretul unui astfel de model PoqetMate-7 va fi de: 99.95 USD. Oau….Super tare…

Sa vedem si cand o sa apara minunatia asta chinezeasca. Se pare ca in martie la anul.

Via IndyMedia.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “midget-book? poqet-book? piticii de la Coby

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *