Midget book-ul de la Coby…o stire tip hoax?

Spuneam zilele trecute de noul val de echipamente pitice (midget notebook), adica niste echipamente mai mici chiar decat netbook-urile dar care nu sunt umpc-uri (ultra mobile pc). Producatorul care a sustinut ca va scoate pe piata asa ceva la pretul de numai 100 USD (la o diagonala a ecranului de 7 inch) se cheama Coby.

Dupa cum spun cei de la Liliputing nu este un producator care este recunoscut pentru calitatea produselor sale, dar este un producator care poate sustine productia si distributia in masa a unor astfel de echipamente. Inca nu se stie nimic despre viitoarele configuratii decat ca ar putea fi echipate cu un procesor Loongson (procesor folosit in netbook-ul Emtec Gdium)  si ca vor rula pe ele linux-uri. In rest, despre memoria ram, solutie de stocare sau altele nu s-au aflat detalii.

La intrebarile unui reporter, PR-ul de la Coby a declarat ca informatiile aparute in presa sunt eronate.

Asa ca, s-ar putea sa ma fi ambalat degeaba cu gandul la un midget-book super ieftin….

Om’ trai si om’ vedea.

UPDATE: Se pare ca da, a fost o stire falsa. Din pacate as zice eu. Mai multe pe Liliputing.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *