netbook-urile HP mini 1000 au fost scoase pe taraba

minivtminixp

Da, pe taraba virtuala a celor de la HP. In sfarsit, pentru ca au fost anuntate de ceva timp.

Asteptam sa apara pe piata noile netbook-uri HP cu digonala ecranului de 10 inch. Este o dimensiune a ecranului confortabila din toate punctele de vedere: si vizual si dpdv al tastaturii care devine in acest fel mai usor de folosit.

Si daca ne gandim ca la noi inca nu au venit modelele de 8.9 inch. Dupa cum zice francezul: “C’est la vie! Toujour Parchive!”

Mi-am configurat si eu ambele variante, tot virtual, ca nu am iluzii ca ar livra in Romania noastra iubita o comanda pe internet (si nici usedei nu am ….)  si am obtinut urmatoarele rezultate (mentionez ca la fiecare am inceput de la configuratia de baza – cea mai ieftina adica) :

– HP Mini 1000 XP: 480 USD

xp10

– HP Mini 1000 Vivienne Tam : 699 USD

vivienne10

La ambele configuratii am ales solutia de stocare pe SSD de 16 GB. Dupa cum am mai spus de atatea ori nu sunt incantat la un netbook de folosirea unui hdd normal. Motivele, le mai spun inca o data: securitatea fizica a datelor este mai buna la un SSD in cazul unui soc, consumul de energie este mai scazut la un ssd, deci bateria va tine mai mult si ultimul, ssd-ul are o greutate mai mica, deci netbook-ul va fi mai usor de purtat/transportat.

Iarasi, cu toate ca as prefera o solutie cu modem 3G incorporat, pretul mi s-a parut mai mult decat prohibitv, asa ca am exclus aceasta optiune. Un pret corect mi se parea ca ar fi pe la 50 USD. Asa ca, sunt tare incantat in continuare de huawei-ul meu. :O)

Alegerea mea este varianta XP, pentru ca sunt barbat in primul rand. Asta ar fi primul motiv. Al doilea ar fi bineinteles pretul.

Daca as fi purtat fusta, sigur as fi ales modelul Vivienne care, chiar si mie, imi place la nebunie cum arata. La naiba!

Sincer, le propun celor de la HP sa scoata si modele barbatesti in stilul Vivienne. Adica insotite de culori si motive mai masculine.

Si inca ceva: Imi Doresc!

UPDATE! Peste noapte, netbook-ul XP s-a ieftinit cu 40 de USD. Acum costa 440 USD. Super tare!

minixp_40

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *