Criza loveste si in Asus

asus_logo_black

Cu toate ca au adus pe piata o linie de  produse ieftine si revolutionare care s-a vandut in milioane de exemplare anul trecut, cu toate ca au creat produse care si-a pus umarul din greu la productia de echipamente IT la nivel mondial, mentinand pe plus rezultatele globale, cei de la ASUSTEK Computer au fost si ei ajunsi din urma de groaznica criza economica.

Jerry Shen, presedintele companiei taiwaneze a dezvaluit presei planurile de restructurare ale companiei pe care o conduce. El a spus ca se urmareste reorganizarea business-ului imediat dupa Anul Nou Chinezesc. Transformarile pe care le va suferi compania vor fi atat la nivel organizatoric cat si la nivelul fortei de munca.

Divizia de notebook-uri se va imparti in doua, una destinata laptopurilor de consum iar alta destinata pietii profesionale, fiecare divizie fiind condusa de cate un manager responsabil pentru rezultatele care le va obtine.

Reducerile de personal vor viza in primul rand personalul destinat productiei de placi de baza si placilor grafice, aceste linii de productie impartindu-se si ele in doua linii de business separate ca si in cazul productiei de laptopuri.

Shen a afirmat ca problemele de inventariere a stocurilor de monitoare LCD, placi de baza si placi grafice pe care le are compania pe care o conduce vor fi rezolvate pana in luna martie. De asemenea se planuieste scaderea numarului de modele ale netbook-urilor EEEPC la numai 4 modele in momentul de fata compania avand un numar de cel putin7 modele, fiecare cu cateva optiuni de configurare separate.

Luna Ianuarie, datorita Anului Nou Chinezesc, va fi cea mai slaba perioada a vanzarilor dar seful companiei spune ca inca mai sunt sanse de profitabilitate in primul trimestru sau daca nu, in cel mai rau caz in cel de-al doilea.

De asemenea, Shen spune ca managementul companiei inca isi mentine target-ul de vanzari pe 2009: 7.2 milioane de Eee PC-uri, 6.5 milioane de notebook-uri, 22 milioane placi de baza si 6 milioane de placi grafice.

Noi nu speram decat ca vor aduce pe piata noi modele de echipamente si mai ieftine si mai bune.

Via DigiTimes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *