Samsung TL100

Cei de la Samsung au anuntat aparitia pe piata a unui nou aparat foto compact si foarte subtire, de numai 16.6 mm, numit TL100. In carcasa rezistenta din otel gasim un senzor cu o rezolutie extraordinara de 12 megapixeli, ecran lcd de 2.7 inchi si zoom optic 3x.

Este un aparat usor de purtat si usor de folosit. Usor de purtat nu ma indoiesc dar usor de folosit? Cu ce puteau sa vina nou pe piata cei de la Samsung ca sa fie un aparat mai usor de folosit decat altele?

Se pare ca au cu ce: cu o tehnologie noua, numita Smart Auto. Aceasta functie ne asigura alegerea scenei potrivite de fotografiere in functie de mediul in care fotografiem. De exemplu, daca vrem sa fotografiem un peisaj camera va fi setata automat pe Landscape iar daca vrem sa fotografiem o persoana camera va trece automat in modul Portrait.

Mai gasim cateva functii interesante:

– Face Detection – detecteaza pana la 9 chipuri intr-o scena si aplica setarile necesare pentru fotografierea chipurilor cat mai clar posibil

– Smile Detection – face fotografia numai cand detecteaza zambetul pe fata subiectului

– Blink Detection – adica o functie care iesim in fotografii fara ochi inchisi; o functie in care aparatul face 2 fotografii succesive iar daca observa ca unul dintre subiecti tot are ochii inchisi va face si cea de-a treia fotografie.

Ce mai are? Mai are si un stabilizator de imagine si posibilitatea de a inregistra filmulete la rezolutia de 800×592 pixeli la 20 fps.

Super tare! Pare o camera foto extraordinara. Imi doresc sa ma joc cu ea putin. Voi nu?