Legria

Canon lanseaza noua serie de camere video full HD formata din modelele Legria HF20 si HF200. Peste ocean aceeasi serie se numeste Vixia dar se pare ca pentru europeni au ales un alt nume, Legria (ale marketingului nebanuite cai).

Acestea sunt mai mici cu aproximativ 17% decat predecesoarele lor, au un zoom optic de 15x si cantaresc aproximativ 340 de grame. HF20-ul are o memorie interna de 32 GB pe care putem inregistra pana la 12 ore de filmare iar la HF200 ne putem folosi doar de carduri SDHC. Cu toate ca senzorul video este unul de exeptie, la cel foto nu prea au umblat avand unul de doar 3.3 Mpix.

Oricum, cum eu m-am jucat cu generatia veche, HF10, si sunt foarte incantat de ea, astept cu nerabdare noile modele care sigur au un plus de performante si de noi functii. Asteptam si preturile la care vor fi comercializate care nu cred ca vor putea fi comparate cu cele de peste ocean.

Mai multe informatii aveti in comunicatul de presa de mai jos.

Camera video LEGRIA HF20 cu înregistrare pe memorie Dual Flash combină o memorie interna de 32GB, suficientă pentru a înregistra peste 12 ore de filmare, si posibilitatea de a înregistra direct pe card de memorie. Alternativ, LEGRIA HF200 înregistrează filme şi fotografii pe convenabilele carduri de memorie SDHC (capacitate ridicată), ideale pentru partajarea cu prietenii şi familia. Cu o serie de funcţii noi, prietenoase cu utilizatorul, posibile mulţumită procesorului Canon de ultimă generaţie – DIGIC DV III – LEGRIA HF20 şi LEGRIA HF200 sunt inteligente şi stilate.

“Aceste camere video uimesc în doua privinţe: dimensiunile foarte mici şi abilităţile de a captura imagini extraordinare,” a spus Nicu Stăncescu Marketing Manager, Canon România. “Este uimitor, calitate Full HD la îndemana oricui – pregatită pentru Freeecoding în orice moment.”

Noile LEGRIA HF20 şi LEGRIA HF200:

 • Design nou, greutate redusă – la cele 340g, este cea mai uşoară camera video HD produsă de Canon
 • Înregistrare 1920×1080 Full HD prin intermediul Canon HD Camera System
  • Noul zoom optic 15x, lentile Canon HD Video Lens cu stabilizator optic de imagine Super Range (OIS)
  • Noul sensor CMOS ¼” 3.3MP Full HD
  • Noul processor de imagine DIGIC DV III
 • Funcţii ce transformă filmarile în operaţii extrem de uşoare:
  • Noua tehnologie Face Detection
  • Noul mod Video Snapshot crează montaje video gata pentru partajare
  • Noua funcţie Pre REC, filmaţi mult mai uşor
  • Instant AF, pentru o focalizare precisă şi rapidă
 • Memorie Dual Flash: LEGRIA HF20 înregistrează imagini pe memoria internă de 32GB sau pe carduri de memorie SDHC
 • LEGRIA HF200 stochează conţinut video şi poze direct pe carduri de memorie SDHC
 • Funcţii avansate de fotografiere – incluzând capturi de fotografie la 3.3 Megapixeli, noul mod Dual Shot şi funcţia Photo Burst (2.07 Megapixel)
 • Conectică şi flexibilitate: intrare microfon şi control audio manual pentru captură audio superioară; Mini Advanced Accessory Shoe; HDMI şi ieşiri component
 • Uşor de partajat: compatibilă cu inscriptorul de DVD, Canon DW-100; software de editare PIXELA ImageMixerÔ livrat în pachetul standard

Avantajele unice ale Canon HD Camera System

Reactualizat pentru LEGRIA HF20 şi LEGRIA HF200, sistemul îmbunătăţit Canon HD Camera System oferă imagini video mai clare, în culori mai vii ca niciodată. Toate părţile componente ale sistemului – lentile, senzor CMOS şi procesorul de imagine – sunt fabricate de Canon, doar pentru Canon, şi sunt optimizate să ruleze perfect împreună.

Noile lentile Canon HD Video sunt produse la cele mai bune standarde, asigurând rezoluţia necesară imaginilor HD. Extinderea zoom-ului optic până la 15x permite utilizatorului să ajungă mai aproape de acţiune. Lentilele încorporează un stabilizator optic de imagine Canon Super Range Optical Image Stabilizer (OIS), un sistem avansat care combină două metode pentru detectarea mişcării, pentru a compensa mai bine vibraţiile din spectrul de fecvenţă – rezultatul fiind imagini precise şi cursive. Un senzor de imagine de 3.3 Megapixeli de înaltă rezoluţie capturează imaginile la o rezoluţie mai mare decât cea necesară pentru standardul Full HD. Noul procesor Canon DIGIC DV III compilează acest volum imens de informaţie a imaginii, înregistrând datele la rata maximă permisibila în standardul AVCHD: 24Mbps. Rezultatul final este un fişier video la rezoluţia 1920×1080 Full HD ce se defineşte prin culori vibrante şi detalii excepţionale. DIGIC DV III suportă gamă extinsă de culori xvYCC Colour Space (x.v.Color) şi Face Detection Technology.

Scurtătura către filmari superbe

Noul procesor Canon DIGIC DV III aduce tehnologia Face Detection la camerele video Canon pentru prima dată.

Tehnologia Canon Face Detection poate detecta până la 35 feţe într-un singur cadru, optimizând setările de filmare conform cu situaţia. Până la un total de 9 feţe pot fi selectate pentru a se alege una ca fiind de referinţă pentru cadrul respectiv. Tehnologia sofisticată Face Select and Track – similară celei care se regăseşte pe camerele foto compacte Canon – asigură ca faţa aleasă rămane selectată cât mai mult timp posibil.

Face Detection AE (Auto Exposure) valorifică puterea procesorului DIGIC DV III pentru a obţine rapid expunerea corectă. Face Detection AF (Auto Focus) utilizează sistemul unic Canon Instant AF – ce conferă viteza şi precizie – pentru a depista feţele şi a asigură utilizatorul că sunt corect focalizate. Sistemul Canon Face Detection este unic, reacţionând extrem de rapid şi fluent – chiar şi atunci când feţele sunt poziţionate pe un fundal care întunecă sau lumineaza excesiv subiectul.

Face Detection oferă o redare mai uşoară a fişierelor video. Modurile Face Jump şi Face Timeline permit utilizatorilor să localizeze rapid filmarea pe care o doresc.

Unic pentru camerele video Canon din 2009, modul Video Snapshot oferă un mod uşor de a înregistra o zi obişnuită în parc – eliminând nevoia de editări complexe efectuate ulterior. Tot ce trebuie să faceţi este să apăsaţi un singur buton pentru a captura o secvenţă de patru secunde de filmare. Filmări captivante pot fi create ulterior prin generarea unei succesiuni de astfel de înregistrări. Rezultatul obţinut poate fi îmbunătăţit prin adăugarea unui fundal muzical – 5 melodii gratuite sunt livrate pe CD şi preincarcate în camera video. Alternativ, utilizatorii pot uploada fişiere muzicale din librăria proprie.

Cu ajutorul funcţiei Pre REC, camera video înregistrează în mod continuu un buffer de trei secunde de filmare, tot timpul cât ecranul LCD este deschis. Acest lucru înseamnă că, din momentul în care butonul de înregistrare este apăsat, camera video a capturat şi tot ce s-a întamplat cu trei secunde înainte. Funcţia Pre REC permite utilizatorilor să dea timpul înapoi, păstrând momente care în alte situaţii s-ar fi pierdut.

Fotografiere superbă

Pe lângă modurile dedicate de înregistrare video şi foto, o a treia opţiune de pe tastatură introduce modul Dual Shot. Comutarea pe mod Dual Shot setează toate controalele camerei pe automat, permiţând utilizatorului să se concentreze asupra filmării, şi a fotografierii la 3.3 Megapixeli. În modul Dual Shot, fotografiile pot fi făcut în orice moment – chiar şi în timpul înregistrării video.

Accesarea modului Playback a fost de asemenea simplificată. Printr-o singură apăsare de buton, utilizatorii au acces la un meniu cu previzualizare thumbnail, ce afişează filmările sau fotografiile care au fost înregistrate. Prin simpla apasare a butonului Photo, 25 de cadre individuale sunt create dintr-o secundă de filmare video – o metodă distractivă de a captura cele mai bune cadre video şi fotografii.

Ultra compact, ultra puternic – beneficiile memoriilor flash

Noile LEGRIA HF20 şi LEGRIA HF200 sunt cele mai mici camere video HD produse vreodata de Canon. Cântărind doar 340g, design-ul miniatural a fost posibil datorită utilizării memoriilor flash.

Pentru facilităţi cum ar fi dimensiunile şi greutatea, în comparaţie cu alte metode de înregistrare, memoriile flash oferă o serie de beneficii – timpi reduşi de pornire şi consum redus de energie, permiţând în acest fel utilizatorilor să filmeze pentru o perioadă mai lungă de timp. Memoriile flash sunt incredibil de rezistente. Spre deosebire de casete şi hard disk-uri, acestea nu includ părţi componente în mişcare, înregistrările rămânând în siguranţă chiar şi atunci când camera este lovită sau zdruncinată.

Modelul Dual Flash Memory LEGRIA HF20 oferă utilizatorilor maximum de flexibilitate: memorie internă de 32GB, suficientă pentru a înregistra peste 12 ore de imagini HD. Opţiunea de a filma pe card de memorie reprezintă o modalitate la îndemână pentru a suplimenta capacitatea de stocare în situaţii particulare.

LEGRIA HF200 este o unealtă perfectă pentru acei care doresc să partajeze cât mai uşor filmele. Înregistrând direct pe carduri de memorie SDHC, acest suport de stocare este compact şi uşor de împrumutat prietenilor.

2 thoughts on “Legria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *